spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Dragojloviću „Zlatna značka“ FIK NBC
Priznanje Međunarodne kuglaške federacije Dušanu Đorđeviću
Goran Bukva najbolji igrač turnira povodom 60 godina Crvene zvezde


Kuglanje

 

Dragojloviću „Zlatna značka“ FIK NBC

 

ŠLAMERSDORF, 7. septembar (Info centar).- Dosadašnji potpredsednik FIK NBC Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije dobio je visoko priznanje „Zlatnu značku FIK NBC“ za doprinos razvoju i afirmaciji kuglaškog sporta. Dragojlović je dva mandata veoma uspešno radio u Predsedništvu FIK NBC, ali i pored podrške velikog broja zemalja nije želeo da se kandiduje za treći mandat. Priznanje je u ime Dragojlovića na Kongresu FIK NBC u Šlamersdorfu u Nemačkoj primio Vojko Pavlović generalni sekretar KS Srbije.

Zigfird Švajkard dosadašnji predsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) reizabran je za još jedan četvorogodišnji mandat.

Jednoglasno su za članove Predsedništva FIK NBC izabrani Milan Baričević (Hrvatska) i Knut Vagner (Nemačka) dok su posle glasanja mesto u rukovodstvu FIK NBC dobili i i Jirži Jančalek (Češka), Stelia Boariu (Rumunija) i nekadašnje jugoslovenska olimpijka i brzom klizanju i reprezentativka BIH u kuglanju Bibija Kerla.

Novi generalni sekretar FIK NBC biće Luc Konecki (Nemačka).

Kuglanje

 

Priznanje Međunarodne kuglaške federacije Dušanu Đorđeviću

 

ŠLAMERSDORF, 7. septembar (Info centar).- Dušan Đorđević, istaknuti kuglaški, plivački i vaterpolo radnik, koji je preminuo u aprilu ove godine, posmrtno je nagrađen visokim priznanjem Međunaroden kuglaške federacije (FIK NBC) na kongresu u nemačkom gradu Šlamersdorfu.

Priznanje je primio Aleksandar Đorđević, sin Dušana Đorđevića a uručio ga je Zigfrid Švajkard predsednik FIK NBC.

- U ime porodice Đorđević zahvaljujem se na ovom priznanju. Otac je izuzetno voleo sport i ceo život je proveo u njemu. Poslednjih godina, uvek je sa velikim entuzijazmom i sa mnogo lepih reči govorio o razvitku kuglaškog sporta. Imao je i mnogo novih ideja, koje, na žalost nije uspeo da realizuje uz pomoć velikog broja istinskih prijatelja koje je stekao u kuglaškom sportu. Mi kao sportska porodica znamo da cenimo vaše napore kao federacije za razvitak i promociju kuglanja i želimo vam sve najbolje u budućem radu – istakao je Aleksandar Đorđević primajući visoko priznanje.

Ispred Kuglaškog saveza Srbije Konferenciji FIK NBC prisustvovao je Vojko Pavlović, generalni sekretar KSS.

Kuglanje

 

Goran Bukva najbolji igrač turnira povodom 60 godina Crvene zvezde

 

BEOGRAD, 7. septembar (Info centar).- Goran Bukva, kuglaš superligaša kruševačkog Car Lazara sa 674 čunja oborena na kuglani na Banjici dobio je pehar za najboljeg igrača turnira povodom 60 godina Kuglaškog kluba Crvena zvezda.

Drugo mesto pripalo je mladom Igoru Kovačiću (Crvena zvezda) ovogodišnjem pobedniku juniorskog svetskog kupa, sa 640 čunjeva dok je treći bio Ibrahim Memedi (Makpetrol, Skoplje) sa 626 čunjeva.

Najbolji klub bio je skopski Makpetrol sa 3.632 čunja, ispred domaćina Crvene zvezde sa 3.615, kruševačkog Car Lazara sa 3.598 i Borca iz Banjaluke sa 3.414 čunjeva.

Goran Bukva dobio je i posebnu nagradu za najbolji rezulta u „čišćenju“ (260) a za najbolji učinak u pune (414) pripala mu je nagrada daska za peglanje koju je darovao velika mecena kuglaškog sporta Paja Marković iz Pančeva.

Nagrađeni su u najmlađi igrač Luka Dakić (Borac) rođen 1998. i najstariji Jovo Boltić („Borac“) rođen 1951. Čika Paja Marković dobio je nagradu za najstarijeg navijača na utakmici. Nagrađen je i igrač sa najviše promašaja – devet Ljubinko Đajić (Borac).

Posebna priznanja, plakete i zahvalnice dobio je veliki broj igrača, sportskih radnika i prijatelja Crvene zvezde i uručio ih je predsednik kluba Miroslav Macura koji se zahvalio gostima na učešću i dodao:

- Pozivam vas da učestvujete na turniru povodom 100 godina Crvene zvezde. Ko ne dođe, biće disciplinski kažnjen...

Među dobitnicima plaketa su Velibor Velja Belević, Andrija Pantović, Dušan Ajduković, Jezdimir Bata Stanimirović, Risto Petrov, Dušan Kudra, Branko Jovanović, Stanko Mišić, Stefan Popović, Ljubiša Suzić, Miroslav Macura i drugi.

Turnir je počasnim hicem otvorio Igor Kovačić juniorsik i seniorski reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde. Sudio je Milan Ostojić.