spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ KSS
PRVENSTVO SRBIJE-POJEDINAČNO ZA SENIORKE PRVI NASTUP
REZULTATI
  KOSTUR
PRVENSTVO SRBIJE-POJEDINAČNO ZA SENIORE PRVI NASTUP REZULTATI
  KOSTUR
PRVENSTVO SRBIJE-EKIPNO ZA JUNIORKE PREUZMI
PRVENSTVO SRBIJE-EKIPNO ZA JUNIORE PREUZMI

Trku poveli Livia Santo i Igor Kovačić

 

BEOGRAD, BAČKA TOPOLA, 1. februar (Info centar).- Odigran je prvi krug pojedinačnog seniorskog Šampionata Srbije za kuglašice i kuglaše i po 16 najboljih plasiralo se u drugi krug gde će se igrati na ispadanje (1 – 16, 2 – 15 itd). Drugi krug će se odigrati 24. i 25. aprila, kuglašii će se boriti za titule u Beogradu, kuglašice u Bačkoj Topoli. Rezultati prvog i drugog kruga računaće se za titule u kombinaciji.

Posle prvog kruga trku su poveli Igor Kovačić (Beograd), prošlogodišnji pojedinači šampion Srbije, i Livia Santo (Pionir).

Kuglaši su igrali u Bačkoj Topoli i najuspešniji je bio Igor Kovačić (Beograd) sa 650 čunjeva. Drugo mesto pripalo je Milanu Jovetiću iz Korduna (Kljajićevo) sa 631 čunjem, dok je treći bio Željko Miličević iz Crvene zvezde sa 624 čunja.

Šampion Beograd ima trojicu kvalifikovanih za drugi krug (uz Kovačića i četvrtoplasiranog Miloša Simijonovića i sedmoplasiranog Radovana Vlajkova), po dva kvalifikovana imaju Crvena zvezda (uz Miličevića i 13. Bojana Kličarića), Kordun iz Kljajićeva (uz Jovetića i osmog Ranka Kurteš) i što je prijatno iznenađenje kragujevački Vodovod (devetoplasirani Aleksandar Milinković i 11. Dragoslav Vuksanović).

Plasirali su se i Lajoš Zolnai (Jedinstvo Novi Bečej), Goran Cimeša (Radnički, NS), Danilo Vlajkov (Banat), Žolt Kiš (Polet AV, Sombor), Damir Dojić (Apatin), Mane Zrnić (Džambo invest) i Željko Garafijat (Dolina, Padina). Rezerva je 17. Darko Bjelobrk iz beogradske Tehnohemije. Učestovala su 32 kuglaša koja su prošla regionalne kvalifikacije, a sudili su Margit Tot i Arpad Antal.

Na kuglani na Banjici u Beogradu najbolja je u prvom krugu bila reprezentativka subotičkog Pionira Livia Santo sa 595 čunjeva. Prva tri mesta pripala su Subotičankama, druga je Nevenka Joković sa 577, a treća Zorica Barać sa 576 čunjeva.

Pionir ima u drugom krugu šest kuglašica (uz prve tri i prošlogodišnju šampionku u kombinaciji Renatu Vilov, Ibolju Molnar i Sabinu Šokac). Tri kuglašice zrenjaninskog Kristala nastavaju borbu za titule (Hajnalka Milosav, Marija Kresović i Milena Subin), a plasirale su se i Maja Đukić (Radnčki, NS), Nataša Savić (Apatin), Danijela Dučić (EDB), Olivera Čikoš (Banat, Zrenjanin), Ksenija Milosav (SPC Vojvodina), Biljana Radovanović (Jagodina) i Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad). Milena Turika iz SPC Vojvodine na 17. mestu je prva rezerva. Sudili su Snežana Jažić i Vukadin Simonović. Učestvovale su 32 kuglašice koje su se kvalifikovale kroz regionalna prvenstva.

Juniori Crvene zvezde i juniorke Radničkog (NS) okićeni zlatom

 


NOVI SAD, 1. februar (Info centar).- Muška juniorska selekcija Crvene zvezde, osvojila je treći put za redom šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije odigranom u Novom Sadu, dok je kod juniorki trijumfovala ekipa novosadskog Radničkog.

Crvena zvezda je odbranila titulu sa 2.134 čunja (Bojan Kličarić 580, Marko Antić 514, Ivan Anđelković 516, Mihal Garafijat 524). Srebro je pripalo juniorskom timu Beograda sa 2.114 čunjeva, u čijim su redovima blistali svetski juniorski šampion Igor Kovačić (591) i svetsku juniorski vicešampion Radovan Vlajkov koji je sa 597 čunjeva bio i igrač šampionata, a igrala su i dva mlada kuglaša Mateja Šakić (438) i Stefan Bundža (488). Treće mesto, kao i lane, osvojio je zrenjaninski Banat. Ove godine su oborili 2.094 čunja (Vuk Boškov 563, Nemanja Todorović 503, Boris Manojlović 554, Nenad Anušić 474). Četvrti je, u konkurenciji 12 ekipa, bio Vrbas Dana sa 1.955, a peti Kordun iz Kljajićeva sa 1.925 čunjeva.

Kuglašice novosadskog Radničkog osvojile su, ubedljivo, šampionsku titulu sa 2.084 čunja (Maja Đukić 535, Ivona Ač 497, Jovana Stantić 531, Zorana Radovanović 521).

Srebrna medalja pripala je prolšogodišnjim šampionkama, juniorkama SPC Vojvodine iz Novog Sada sa 2.027 čunjeva (Jelena Jokić 476, Sara Žurovski 546, Teodora Relota 518, Vanja Tatalović 487), dok je bronzu osvojilo Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 2.001 čunjem (Angela Zolnai 541, Manika Santo 425, Brigita Zolnai 525, Dragana Drevnjak 510). Četvrti je u konkurenciji deset ekipa bio Banat iz Zrenjanina (lane treći iza beogradskog Pobednika) sa 1.980 čunjeva dok je peto mesto osvojio drugi zranjaninski ligaš Kristal sa 1.693 čunja. Igračica prvenstva bila je Sara Žirovski iz SPC Vojvodine sa 546 čunjeva.

Na kuglani Spens sudili su Rajko Rajak, Jovan Boda, Radovan Šunjka i Dragan Jovičić.