spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Ernješi i Sport iz Podbrezove prvi u Skoplju, Ćalić drugi!
Nikola Dragaš proslavio 50 godina aktivnog kuglanja

Zavarko pobednik turnira povodom 50 godina aktivnog kuglanja Nikole Dragaša
Radovan Šunjka ponovo izabran za predsednika KS Vojvodine

Kuglanje

 

Ernješi i Sport iz Podbrezove prvi u Skoplju, Ćalić drugi!

 

SKOPLjE, 22.decembar (Info centar).- Robert Ernješi srpski kuglaški reprezentativac, trostruki seniorski vicešampion sveta i dvostruki juniorski prvak sveta, internacionalac u slovačkoj ekipi Sport iz Podbrezove koju vodi srpski selektor Miloš Ponjavić, pobedio je na turniru „Memorijal Gavrilski“ u Skoplju sa 649 čunjeva.

Kapiten srpske reprezentacije Jovan Ćalić, takođe prvotimac Sporta, osvojio je drugo mesto sa 636 čunjeva, dok je bronza pripala Memediju (Makedonija) sa 629 „drva“. Četvrti je bio Vadovic (Slovačka, Sport) sa 619, a peti Igor Kovačić mladi as Crvene zvezde, pobednik juniorskog Svetskog kupa ove gdine, sa 611 čunjeva.

U ekipnoj konkurenciji slavio je Sport iz Podbrezove sa 3.687 čunjeva, ispred Makpetrola (Skoplje) sa 3.512 i Crvene zvezde sa 3.420 čunjeva.Četvrti je bio Borac iz Banjaluke sa 3.368 čunjeva.

Kuglanje

 

Nikola Dragaš proslavio 50 godina aktivnog kuglanja


 

ZAGREB, 21. decembar (Info centar).- Najbolji kuglaš Jugoslavije Nikola Dragaš (69) proslavio je 50 godina aktivnog kuglanja. Vlasnik 17 svetskih medalja (pet zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih), trostruki uzastopni šampion sveta (1972,1974. i 1976) Nikola Dragaš bacio je počasne kugle u meču reprezentacije Hrvatske i selekcije sveta čime je počela dvodnevna proslava ovog izuzetnog jubileja na kuglani Medveščaka u Zagrebu. Za reprezentaciju Hrvatske oborio je tri čunja, a za „Svet“ pet čunjeva.

- Ne dolazi u obzir da se ovako slabi hici upišu igračima, da im upropastim dobar pojedinačni plasman – našalio se Nikola Dragaš koji je 1963. iz rodnog Zemunika Donjeg došao u Zagreb i počeo za da igra za Dinamo da bi ubrzo prešao u Medveščak i sa ovim klubom osvojio sedam medalja u Svetskom kupu i tri u Kupu Evrope! Nedavno je imao i težu operaciju na srcu.

Kuglana Medveščaka bila je prepuna. Proslavi su prisustvovali kao gosti organizatora KS Hrvatske, KS Zagreba i kluba Medveščak, predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, direktor reprezentacije Milan Jovanović i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović, kao i predsednici KS Slovenije i KS BiH i brojni prijatelji Nikole Dragaša iz svih krajeva Hrvatske i republika bivše Jugoslavije.

U utakmici Hrvatska – “Svet” posle mnogo uzbuđenja pobedila je reprezentacija sveta sa 5:3! Igrač dana bio je srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko sa 651 čunjem. Andrej Kovač bio je sa 628 čunjeva najuspešniji u reprezentaciji Hrvatske. U selekciji sveta igrao je i reprezentativac srpskog šampiona Beograda Daniel Tepša. Drugog dana odigraće se pojedinačni turnir.

HRVATSKA - SVET 3.667:3.673 (3:5, mali setovi 10,5:13,5). Rezultati igrača: Andrej Kovač - Daniel Tepša 1:0 (628:576, 3,1), Nikola Muše - Levente Kakuk 1:0 (634:597, 3:1), Mario Liović - Lukas Huber 0:1 (603:626, 1:3), Luka Bolanča - Branislav Bogdanović 1:0 ( 294, igrala zamena Mario Fridl 322, ukupno 616:304, igrala zamena Primož Pintarič 295, ukupno 589, 2:2), Matko Bulka - Vilmoš Zavarko 0:1 (0,5:3,5, 608:651), Igor Šarkezi - Norbert Kiš 0:1 (1:3, 294, igrala zamena Matija Mance 284, ukupno 578:624, 1:3).

Kuglanje

 

Zavarko pobednik turnira povodom 50 godina aktivnog kuglanja Nikole Dragaša

 

ZAGREB, 22. decembar (Info centar). - Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta, srpski reprezentativac, pobednik je turnira koji su u Zagrebu organizovali KS HrvatskE KS Zagreba i klub Medveščak povodom proslave 50 godina aktivnog kuglanja Nikole Dragaša.

Zavarko je u super finalu četvorice najboljih posle finala srušio 645 čunjeva i trijumfovao ispred Branislava Bogdanovića (Hrvatska) sa 635, Norberta Kiša (Mađarska) 629 i srpskog reprezentativca Daniela Tepše (582).

U kvalifikacijama, Zavarko je oborio 651 čunj. U finalu, najbolji je bio Kiš sa 661 čunj, Tepša je bio drugi sa 649 čunjeva, Bogdanović treću sa 648 a Zavarko četvrti sa 627 čunjeva.

Najbolji kuglaš ondašnje Jugoslavije Nikola Dragaš (69) je vlasnik 17 svetskih medalja (pet zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih), i trostruki je uzastopni šampion sveta (1972,1974. i 1976). U Zagreb je došao 1963. iz rodnog Zemunika Donjeg i počeo za da igra za Dinamo da bi ubrzo prešao u Medveščak i sa ovim klubom osvojio sedam medalja u Svetskom kupu i tri u Kupu Evrope! Nedavno je imao i težu operaciju na srcu.

Proslavi su prisustvovali,kao gosti organizatora,redsednik KS Srbije Uroš Dragojlović, direktor reprezentacije Milan Jovanović i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović.

 

Kuglanje

 

Radovan Šunjka ponovo izabran za predsednika KS Vojvodine


 

NOVI SAD, 21. decembar (Info centar).- Radovan Šunjka ponovo je izabran za predsednika Kuglaškog saveza Vojvodine na izbornoj Skupštini KSV u Novom Sadu.

Za Šunjku, koji je bio jedini validni kandidat, glasalo je 28 delegata, tri su bila protiv i dve uzdržana. Dva delegata nisu glasala. Skupštini KSV je prisustvovalo 35 delegata, od 42 koliko je skupštinsko telo.

U novi Upravni odbor Kuglaškog saveza Vojvodine izabrani su Eržebet Molnar (Pionir),Đorđe Jovanić (Apatin), Lazar Nerić (Eđšeg, Bačka Topola), Ivan Mesaroš (Jedinstvo, Novi Bečej), Želimir Hrješik (Slavia, Kovačica), Slavko Perenčević (Sloven, Ruma), Mirko Čukvas (Vihor, Sombor) i Anđelko Vučković (Vojvodina, Novi Sad). Deveti član je po funkciji predsednik Radovan Šunjka.

U Nadzorni odbor izabrani su Julijana Vukadinović, Ištvan Zapletan i Pavle Keravica.

Delegate je pozdravio i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin.

Radovan Šunjka je u programu za naredni četvorogodišnji period u prvi plan stavio rad sa mladima i razvoj omladinskog kuglanja u Vojvodini. Obećao je da će KS Vojvodine nastaviti sa dobrom praksom da se svim klubovima koji imaju pionire uključene u takmičenja podele kugle i iz prve tranše u idućoj godini kugle će otići u novi klub Kljajićevo.

- Zahvaljujem se na poverenju koje ste mi ukazali. Sa novim rukovodstvom saveza u kome su najstaknutiji vojvođanski kuglaški radnici, nastojaću da uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine pomognemo klubovima kada su objekti u pitanju. Konkurisaćemo za sredstva iz fonda za obnovu i nadam se da ćemo ih dobiti, jer je kuglaški sport doneo mnogo medalja i svetskih titula. Ojačaćemo sudijsku i trenersku organizaciju jer nas na to obavezuje i Zakon o sportu. U saradnji sa Zavodom za sport i medicnu sporta Vojvodine planiramo trenerski seminar već početkom iduće godine – naglasio je Radovan Šunjka.

Delegati su pre početka izbornog postupka usvojila izveštaj Kandidacione komisije koja je proglasila validnom jedino kandidaturu Radovana Šunjke koji je imao podršku sedam klubova u skladu sa Statutom KSV. Kandidat Rajko Rajak imao je samo jednu validnu kandidaturu (od svog kluba Džambo invest) a dve kandidature stigle su sa zakašnjenjem.

Predstavnici kluba iz Stare Moravice kod Bačke Topole pozvali su u goste 28. decembra na otvaranje nove kuglane sa četiri staze u ovom mestu.