spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Zavarko pobedio, Tepša četvrti u Bambergu

REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE-POJEDINAČNO ZA SENIORKE PREUZMI
REZULTATI PRVENSTVA SRBIJE-POJEDINAČNO ZA SENIORE PREUZMI
REZULTATI KUPA SRBIJE ZA MLAĐE KATEGORIJE PREUZMI

Miloš Simijonović i Nataša Savić šampioni Srbije

BAMBERG, 27. april (Info centar).- Najbolji kuglaš sveta srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko, internacionalac u Sportu iz Podbrezove (Slovačka), osvojio je prvo mesto na turniru „Pauli i prijatelji“ u Bambergu povodom otvaranja nove kuglane. Oborio je 685 čunjeva i to je ujedno bio i prvi zvanični pojedinačni rekord kuglane.

 Drugi srpski kuglaš, koji se našao na listi 18 pozvanih svetskih zvezda, Daniel Tepša (Sport, Podbrezova) oborio je 640 čunjeva i zauzeo četvrto mesto.

Drugi je bio austrijski reprezentativac Lukas Huber sa 664 čunja, a treći iskusni rumunski internacionalac, nekadašnji šampion sveta Nikolae Lupu sa 646 čunjeva.

Kuglana, na kojoj su domaćini kuglaši i kuglašice jednog od najtrofejnijih svetskih klubova Viktorije, ima šest staza firme „Pauli“  sa drvenim čunjevima sa kuglicama. „Pauli“ će opremiti i kuglanu na  Šampionatu sveta u Špajhersdorfu u Nemačkoj od 12. do 23. maja.

Zavarko je, inače, počeo godinu kao broj jedan na dve liste Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC – za turnire za svetsku rang listu FIK NBC i za listu samo za gran pri turnire.

U bodovanju za svetsku rang listu FIK NBC vodi ispred dva mađarska reprezentativca Tamaša Kiša i Norberta Kiša. Na 13. mestu je srpski reprezentativac Goran Ostojić, 14. je Čongor Baranj, 15. je Igor Kovačić, 18. mesto drži mladi Robert Ernješi, a 20. je Daniel Tepša.

 Na listi samo za gran pri turnire, Zavarko vodi ispred Slovaka Ivana Čeha i Mađara Norberta Kiša. Četvrti je Čongor Baranj, peti najbolji mladi kuglaš sveta Igor Kovačić, osmi Robert Ernješi, 11. Daniel Tepša, 12. Jovan Ćalić, 15. Goran Ostojić, 18. Saša Juhas...


BANjA JUNAKOVIĆ, 26. april (Info centar).- Nataša Savić kuglašica Apatina i Miloš Simijonović, prvotimac šampiona Beograda osvojili su pojedinačne titule na seniorskom Šampionatu Srbije na stazama kuglane u Banji Junaković.

Nataša Savić, koja ima šampionsku titulu 2011. i vicešampionsku 2014. savladala je u finalu Zoricu Barać iz Pionira sa 619:599 (3:1). Dve bronzane medalje pripale su Mariji Kresović iz zrenjaninskog Kristala i Nevenki Joković iz Pionira.

Nataša Savić je u kombinaciji ove godine zauzela drugo mesto i posle pojedinačnog finala je rekla:

- Drago mi je zbog ove dve medalje, a posebno zbog pojedinačne i rekorda kuglane i po tome ću pamtiti ovaj šampionat. Mislim da sam dokazala i da mi je mesto u reprezentaciji, cele sezone sam igrala dobro...

U muškom finalu, Miloš Simijonović (Beograd) savladao je Milana Jovetića iz Korduna iz Kljajićeva sa 637:628 (3:1). Dve bronze pripale su prošlogodišnjem šampionu Igoru Kovačiću (Beograd) i Željku Miličeviću iz Crvene zvezde. Simijonović je u subotu sjajnom igrom na kuglani na Banjici u Beograd srušio 704 čunja i osvojio titulu u kombinaciji okitivši se duplom krunom srpskog kuglanja. Kao član Beograda ima i dve ekipne tiule - šampionsku i u Kupu Srbije. Milošu Simijonoviću je ovo druga pojedinačna titula, bio je šampion 2010. a 2012. je osvojio bronzu. Kovačić je uz pojedinačnu bronzu, ove godine osvojio i srebro u kombinaciji.

- Ove dva zlatne medalje sam planirao i priželjkivaop i sve sam tome podredio, a intenzivan trening poslednjih desetak dana je doneo i visoke rezultate. Posebno mi je krila dao rezultat od 704 čunja koji mi je doneo titulu u kombinaciji. Žao mi je jedino što je Igor Kovačić bio bolestan i nije mogao da pruži ono što zaista može u polufinalu da priredimo gledaocima još veće uživanje – rekao je Miloš Simijonović.

U polufinalu za kuglaše, odigrano je finale pre finala u kome je u sjajnoj igri Miloš Simijonović (Beograd) savladao druga iz kluba Igora Kovačića, dok je u drugom polufinalu Milan Jovetić iz Korduna bio bolji od Željka Miličevića iz Crvene zvezde.

Nataša Savić (Apatin) je u polufinalu u fantastičnoj igri oborila rekord kuglane sa 669 čunjeva (stari 655) pto je bio i rezultat dana u apsolutnoj konkurenciji i eliminisala Mariju Kresović iz Kristala (Zrenjanin). U drugom polufinalu, dve drugarice iz Pionira Zorica Barać i Nevenka Joković odigrale su izjednačen meč u kome je slavila Baraćeva.

Odigran je i Kup Srbije za mlađe kategorije. Kod starijih kadeta slavio je Mihal Garafijat (C. zveza), kod mlađih Sebastijan Molnar (Jedinstvo, Novi Bečej), a kod pionira Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac).

U konkurnciji starijih kadetkinja slavila je reprezentativka Pionira Hermina Lukač sa izvanrednih 615 čunjeva, najbolja mlađa kadetkinja bila je Maša Grujić iz zrenjaninskog Banata, dok je kod pionirki trijumfovala Tresteničanka Tanja Petrović (PPT).

Ubedljivo najveći aplauz (trajao je nekoliko minuta) dobila je 11 – godišnja Andrea Delić iz Spartaka iz Debeljače! Pobrala je simpatije celog gledališta, svi su posle njenih sjajnih čunjeva hteli da se sa njom fotografišu!

Pojedinačni Šampionat Srbije - kuglaši, polufinale: Miloš Simijonović (Beograd) - Igor Kovačić (Beograd) 1:0 (668:638, 3:1), Željko Miličević (C. zvezda) - Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo) 0:1 (611:662, 1:3).

Finale: Miloš Simijonović – Milan Jovetić 1:0 (637:628, 3:1). Konačan plasman - kuglaši: 1. Miloš Simijonović (Beograd), 2. Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo), dve bronze: Željko Miličević (C. zvezda) i Igor Kovačić (Beograd).

Kuglašice, polufinale: Nataša Savić (Apatin) - Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin) 1:0 (669:578, 4:0), Zorica Barać (Pionir) – Nevenka Joković (Pionir) 1:0 (575:571, 3:1).

Finale: Nataša Savić – Zorica Barać 1:0 (619:599, 3:1).

Konačan plasman – kuglašice: 1. Nataša Savić (Apatin), 2. Zorica Barać (Pionir), dve bronze: Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin) i Nevenka Joković (Pionir).

Rezultati, Kup Srbije, mlađe kategorije, stariji kadeti: 1. Mihal Garafijat (C. zvezda) 615, 2. Željko Radvanji (Vrbas) 614, 3. Marko Antić (C. zvezda) 592 čunja itd.

Mlađi kadeti: 1. Sebastijan Molnar (Jedinstvo, Novi Bečej) 618, 2. Želislav Jakab (Dolina, Padina) 574, 3. Dušan Pejin (Vojvodina, Novi Sad) 567 čunjeva.

Pioniri: 1. Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac) 534, 2. Mateja Šakić (Beograd) 526, 3. Bogdan Trailović ( PPT Trstenik) 506 čunjeva itd.

Starije kadtekinje: 1. Hermina Lukač (Pionir) 615, 2. Kristina Ljubenković (Pobednik) 587, 3. Olivera Čikoš (Banat) 557 čunjeva itd.

Mlađe kadetkinje: 1. Maša Grujić (Banat, Zrenjanin) 527, 2. Ivana Arsić (PPT Trstenik) 514, 3. Milena Jurišić (Kristal Zrenjanin) 500 čunjeva itd.

Pionirke: 1. Tanja Petrović (PPT Trstenik) 545, 2. Moni Kovač (Spartak, Debeljača) 540, 3. Andrea Delić (Spartak) 524 čunja itd.