spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Mladima puna podrška

Premijer Vučić i ministar Udovičić sa stipendistima MOS

Mladima puna podrška

 

NOVI SAD, 20.mart (Info centra).- Kuglaški savez Vojvodine i dalje će maksimalno pomagati razvoj kuglaškog sporta među mladima – istakao je na redovnoj godišnjoj Skupštini KSV u Novom Sadu predsedik Radovan Šunjka.

- I do sada smo pomagali klubove i organzatore i pokrivali troškove takmičenja za pionire, kadete i juniore kao i 50 procenata troškova za seniore, nastavićemo sa tom praksom, jer se pokazalo da takva ulaganja donose rezuktate – naglasio je Šunjka.- Obezbedićemo i kugle za najmlađe klubovima koji gaje takmičare u pionirskom uzrastu i nadamo se da će, uz ovakvu pomoć, i u novim generacijama stasati kuglašice i kuglaši koji će nastaviti da osvajaju svetske medalje.

Veliku pažnju KS Vojvodine posvećuje stručnom radu i školovanju trenera. Reprezentativka Marija Kresović je odbranila master sa temom iz kuglanja na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i stekla pravo da bude predavač iz kuglaškog sporta, a fakultet ima i Rajko Rajak i sigurno će pomoći u školovanju nove generacije stručnjaka. Delegati (prisutno 26 od 42 koliko je skupštinsko telo) usvojili su jednoglasno i izveštaj o radu i izveštaj Nadzornog odbora. Istaknuto je da je saradnja sa Sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine izuzetna i da je ta podrška pomogla da vojvođansko kuglanje beleži visoke domete i daje veliki broj reprezentativaca. Posebno je pohvaljen sajt KS Vojvodine zbog informativnosti i ažurnosti, kao i rad kancelarije saveza.

Skupštini KSV je prisustvovao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, koji se zahvalio kuglaškim radnicima i organzacijama iz Vojvodine na podršci akcijama reprezentacije, koju u maju očekuje kadetski i seniorski Šampionat sveta u Nemačkoj, a poslednja test utakmica sa svetskim šampionima, muškom i ženskom selekcijom Mađarske, odigraće se 2. i 3. maja u Banji Junaković i Bačkoj Topoli.

Bačka Topola će u oktobru biti i domaćin Svetskog kupa, najjačeg takmičenja za klubove.

Premijer Vučić i ministar Udovičić sa stipendistima MOS

BEOGRAD, 20. mart (Info centar).- Premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić priredili su prijem za stipendiste Ministarstva omladine i sporta Srbije.

- Bio sam kao student stipendista vlade i stipendija mi je pomgla da se sa mnogo više odgovornosti, truda i zalaganja posvetim studijama. Stipendije koje vi dobijate nisu velike, ali je država dala koliko je imala i mogla u ovom trenutku i time iskazala zahvalnost za sve ono što ste učinili za nju na sportskom polju - rekao je u obraćanju stipendistima premijer Vučić.-Želim vam mnogo pobeda i medalja, ali i da ostanete dobri ljudi, da vas vreme ne pokvari...

Vanja Udovičić ministar omladine i sporta je u uvodnoj reči istakao:

- Ovakva okupljanja su za mene posebno emotivna, jer sam i sam pre desetak godina bio na vašem mestu. Država je ovim stipendijama potvrdila da ceni svoje sportiste, ne samo one koji već osvajaju medalje već i one druge koji su tek na početku karijere. Prisustvo premijera Vučića to i dokazuje. Vi imate obavezu ne samo da budete vrhunski u sportu i da osvajate medalje, već i da ponašanjem i odnosom prema svojoj zemlji budete uzori generacijama koje dolaze. Želim vam da vam ova predolimpijska bude još uspešnija od sjajne 2014. i da se svi radujemo novim uspesima.

Stipendije prima 365 sportista iz 49 sportskih grana. U ime stipendista govorili su kajakašice Nikolina Moldovan, atletičar Asmir Kolašinac, koji je premijeru Vučiću uručio trenerku kao skromni dar, i paraolimpijac - strelac Dragan Ristić.

Svečanom prijemu prisustvovao je i veliki broj trenera i sportskih radnika.