spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA
FINALE PRVENSTVA SRBIJE U MIKS PAROVIMA PREUZMI
   

Gordana Marinković i Željko Miličević šampioni Srbije u miksu

Kuglašica Tanja Petrović najbolja sportistkinja Trstenika u pionirskom uzrastu

Gordana Marinković i Željko Miličević šampioni Srbije u miksu

 

BEOGRAD, 31. januar (Info centar).- Medalje na Šampionatu Srbije u miks parovima odigranom na kuglani na Banjici u Beogradu, otišle su u dva grada – u Beograd i Apatin! Zlato i srebro pripalo je beogradskim miks parovima, dok su se bronzama okitili parovi iz Apatina.

Šampioni Srbije postali su Gordana Marinković (EDB) i Željko Miličević (Crvena zvezda) koji su u finalu punom obrta savladili Danijelu Dučić (EDB) i Darka Bjelobrka (Tehnohemija, Beograd). U setovima je bilo 1:1. Prvi su dobili Dučićeva i Bjelobrk sa 140:131, dugi Marinkovićeva i Miličević 160:116, pa su olučivale dve dodatne „zlatne kugle“. U prvoj seriji bilo je 10:10 (Marinkovićeva sedam, Miličević tri, Dučić šest, Bjelobrk četiri) pa je odlučivala još jedna serija. Prvim hicem Miličević je srušio sedam čunjeva, a Bjelobrk pet čunjeva. Marinkovićeva je, potom oborila samo četiri čunja (ukupno 11) i Dučićevoj je trebalo šest čunjeva za ponovno doigravanje, a sedam čunjeva za pobedu. Oborila je, međutim, samo pet čunjeva (ukupno 10) i sa 11:10 titula je pripala Marinkovićevoj i Miličeviću. Gordana Marinković je 2013. bila šampionka sa Goranom Bukvom.

Meč za treće mesto, po pravilima, nije igran pa su bronzane medalje pripale Jeleni Šašić (ŽKK Apatin) i Lajošu Bagiju (Apatin) koje su u polufinalu eliminisalisa 16:11 u „zlatnim kuglama“ kasnije vicešampioni Danijela Dučić i Darko Bjelobrk, kao i Nataši Nađ (ŽKK Aapn) i Damiru Dojiću (Apatin) od kojih su u drugom polufinalu posle dva doigravanja (15:15 i 15:12) bili bolji prvaci Srbije Gordana Marinković i Željko Miličević.

Medalje je uručio, ispred Takmičarske komisije KS Srbije, Miloš Mitrović. Sudio je Saša Mitrović.

ŠAMPIONI SRBIJE U MIKSU U POSLEDNjIH PET SEZONA - 2011: Nevenka Joković (Pionir) – Velimir Joković (Hajduk, Kula), 2012: Zorica Barać (Pionir) - Đorđe Jovanić (Apatin), 2013: Gordana Marinković (EDB) - Goran Bukva (Car Lazar, Kruševac), 2014: Sabina Šokac (Pionir) – Srđan Šokac (Beograd), 2015: Gordana Marinković (EDV) – Željko Miličević (Crvena zvezda).
Kuglašica Tanja Petrović najbolja sportistkinja Trstenika u pionirskom uzrastu


TRESTENIK, 31. januar (Info centar).- Kuglašica “Prve petoletke” Tanja Petrović proglašena je za najbolju sportistkinju u pionirskom uzrastu u Trsteniku.

Najbolji sportista je Milenko Sebić, strelac Crvene zvezde (lane u „Akademiji Maksimović“) član „bronzane“ reprezentacije Srbije MK puškom 60 metaka ležeći na SP u Granadi prošle godine.

Najuspešniji klub je Aero klub Trstenik, najbolji trener Milan Đorđević (Rukometni klub “Prva petoletka”), a najbolji sportski radnik Goran Bošković (Aero klub Trstenik),

U juniorsko - kadetskoj konkurenciji najbolja je bila karatistkinja “Prve Petoletke” Ivana Nedeljaković.

Najbolja škola u 2014. bila je OŠ “Živadin Apostolović”.

Laureate i brojne ugledne goste na svečanosti je pozdravio predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.