spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IN MEMORIAM
 

Preminuo Petar Kazi

ZRENjANIN, 14. maj (Info centar).- Jedan od najboljih vojvođanskih i srpskih kuglaša Petar Kazi (72) preminuo je iznenada u Zrenjinu, gde je i sahranjen.
Bio je svestran sportista. Sportom je počeo da se bavi veoma rano, igrajući uspešno za Košarkaši klub Radnički iz Zrenjanina, da bi od 1964. počeo da kugla u Kristalu, jednom od najuspešnijih srpskih klubova.
U prvoj polovini sedme decenije, Petar Kazi je zabeležio niz sjajnih rezultata na kuglaškim stazama, a 1974. je bio u istoj sezoni pojedinačni prvak Srbije i Vojvodine.
Ostao je aktivan u kuglanju sve do 1997. kao igrač i trener. Potom se posvetio, sa velikim uspehom, trenerskom pozivu, posebno sa mladim generacijama. Od 1997. do 2000. bio je trener Kristala koji je u tom periodu igrao i u saveznoj ligi.
Sestre Peter Kazija Julijana i Irena (udata Kaločai) su kuglale i to veoma uspešno, posebno Irana Kaločai koja je bila i reprezentativka Jugoslavije, u nekoliko mandata i savezni selektor, kasnije uspešan trener ženske ekipe Kristala.
Smrću Petra Kazija vojvođansko i srpsko kuglanje izgubilo je odličnog igrača i pre svega dobrog čoveka, koji je dobrotu unosio i u trenerski rad, pa će ga sa ljubavlju i poštovanjem sećati brojne generacija zrenjaninskih kuglaša.