spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Gradi se kuglana u Golubincima

Fantastična serija Vilmoša Zavarka

Gradi se kuglana u Golubincima

 

GOLUBINCI, 4. septembar (Info centar).- Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, predsednik i generalni sekretar KSS sa predsednikom Komisije za informisanje KS Srbije Branimirom Vasićem, prošlog vikenda po povratku iz Bačke Topole gde je odigran prijateljski meč srpskog i mađarskog šampiona, Beograda i Segedina, svratili su u Golubince selo u Opštini Stara Pazova gde se gradi nova kuglana sa četiri staze.

- Ovo je kuglaško selo, sećam se da sam kao mlad igrač iz Beograda dolazio ovde jer su radile čak dve kuglane sa po dve staze – pričao je Vojko Pavlović.- Posebno je bila popularna kuglana “Kod Ćire“ gde su se, naročito zimi, okupljali svi koji vole kuglanje, a radila je i tombola... Levo i desno od zaletišta bile su klupe, malo uvučene u zid, pa se često dešavalo da tu neko i prilegne ako se igra oduži u poznu noć...I danas u ovom mestu uspešno rade i takmiče se u Drugoj vojvođanskoj ligi dva kluba Golubinci i Jadran...Tradicija postoji, kao i ljubav prema našem sportu i siguran sam da će sa novom kuglanom ovo postati moćan kuglaški centar.

Kuglana „Kod Ćire“ još radi i Vojko Pavlović se i fotografisao na njoj. Preko puta je škola u čijem se dvorištu gradi dvorana, a u njoj je planirana i moderna kuglana sa četiri staze. Bila je, na žalost, nedelja i gradilište i škola su bili zatvoreni, pa je snimak napravljen „preko tarabe“.

- Za ovaj region, kuglana u Golubincima će mnogo značiti. Moderan objekat će sigurno pomoći podizanju kvaliteta kuglanja i u obližnjim tradicionalno jakim centrima Sremskoj Mitrovici i Rumi – uveren je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije.- Uvek me raduje kada vidim da se grade novi objekti, a onda se rastužim jer u Beogradu ne možemo da sagradimo još neku modernu kuglanu iako trenutno glavni grad ima tri muška i dve ženska superligaša, a muška ekipa Beograda je šampion Srbije.

Fantastična serija Vilmoša Zavarka

 

PODBREZOVA, 4. septembar (Info centar).- Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac, najbolji kuglaš sveta, broj jedan na svetskim listama u obe kategorije – u plasmanu sa turnira za rang liste i u plasmanu gde se računaju gran – pri turniri, uzdrmao je kuglaški svet kada je na turniru „Železarne Sport“ iz Podbrezove pre nepunih mesec dana srušio 755 čunjeva, najbolji rezultat svih vremena, bolji 21 čunj od zvaničnog svetskog rekorda Mađara Tamaša Kiša (734) sa SP u Zalaegersegu 2103. Ujedno to mu je bio i novi lični rekord (stari 744).

- Očekivao sam da na svojoj kuglani dobro odigram, pogotovo jer sam na treningu imao „prolaz“ na 60 hitaca 396 čunjeva – kaže Vilmoš Zavarko. - Nismo igrali svih 120, tako da ne znam kako bi se završilo, ali sam u prvom setu oborio 184 čunja a u drugom 212 čunjeva...Kada sam rušio 755 čunjeva imao sam 313 čunjeva u „čišćenju“. U superfinalu turnira „Železarna Sport“ sam pobedio sa 679 čunjeva.

Nije to bio jedini rezultat preko 700 čunjeva u pripremama njegovog Sporta iz Podbrezova za sezonu. Na turniru u čast Mađara Bele Čanjija, jednog do najboljih kuglaša svih vremena, sada trenera Viktorije, u Bambergu u Nemačkoj, Zavarko je pobedio, srušio 704 čunja i postavio rekord kuglane. Na turniru u Sekešfehervaru u Mađarskoj, takođe je trijumfovao, oborio 716 čunjeva i takođe postavio rekord kuglane. Na turniru u Segedinu povodom 20 godina kluba, osvojio je prvo mesta sa 649 čunjeva.

Zavarkov Sport, koga trenira Miloš Ponjavić, selektor reprezentacije Srbije šampiona sveta, odigrao je nekoliko pripremnih utakmica u Hrvatskoj. Zavarko je bio drugi igrač u meču sa Zaprešićem (658), najbolji u susretu protiv Medveščaka (641) da bi na turniru na Plitvicama sa 666 čunjeva pobedio i postavio rekord kuglane!

- Ekipa nam je u punom treningu, imamo dobar sastav, iz reprezentzacije Srbije prvaka sveta u Sportu igra i Daniel Tepša, tu je još nekoliko slovačkih reprezentativaca. Spremamo se za Svetski kup u Bačkoj Topoli krajem septembra – dodao je Zavarko.- Igraju nacionalni šampioni, ima pet – šest odličnih ekipa. Cilj nam je da se plasiramo na fajnal for i da osvojimo titulu u Svetskom kupu. Ovog leta je bilo dosta promena u sastavima rivala, što unosi dozu neizvesnosti u ishod svih međunarodnih klupskih takmičenja...

Prošle godine Sport je na slabije „čišćenje“ (šest čunjeva manje) ispao sa fajnal fora Svetskog kupa u Koblahu. Ostao je peti iako je imao isti rezultat kao i četvrtoplasirani Segedin (3.541) koji je, kasnije, osvojio drugo mesto izgubivši u finalu od nemačkog Rot vajsa iz Zerbsta. Srpski šampion Beograd lane je bio treći... Sport je 2010. osvojio Svetski kup, ima i dva druga i tri treća mesta...