spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IN MEMORIAM DUŠAN ĐORĐEVIĆ

Preminuo Dušan Đorđević
BEOGRAD, 23. april (Info centar).- Dušan Đorđević, dugogodišnji plivački, vaterpolo i kuglaški radnik preminuo je u Beogradu u 67 godini.
Bio je plivač u Partizanu, da bi posle završnih studija u Lajpcigu u Nemačkoj DR na Fakultetu za sport jedno vreme radio i kao kondicioni trener plivača crno – belih. U jednom periodu bio je i generalni sekretar Saveza za plivanje, vaterpolo, skokove u vodu i sinhrono plivanje Jugoslavije, a potom do 1982. do 2002. i generalni sekretar Vaterpolo saveza Jugoslavije.
Kao vrhunski stučnjak za kondicione pripreme sarađivao je u stručnim štabovima vaterpolo reprezentacije sa Vlahom Orlićem, Ratkom Rudićem i Nikolom Stamenićem. Bio je i direktor i sekretar vaterpolo reprezentacije Jugoslavije.
Posle penzionisanja, kao vrstan znalac nemačkoj jezika, izuzetno je pomogao u Kuglaškom savezu Jugoslavije i Srbije kao stručni saradnik i prevodilac. Po njegovoj ideji, Međunarodna kuglaška federacija pre tri godine pokrenula je međunarodne kampove za talente, a nije, na žalost, doživeo da vidi i ostvarenje svog projekta trenerske međunarodne kuglaške akademije koji je, takođe, prihvatila Međunarodna kuglaška federacija (FIK NBC).
Dušan Đorđević je sahranjen u Beogradu.