spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

*Jovana Drezga i Goran Čaluković pobednici „Božićnog turnira“ u Kraljevu
*Čongor Baranj pobedio u Vrbasu na „Božićnom turniru“ 

*Kovačić pobedio u Gradišci i oborio rekord kuglane
*Vera Štampić i Novaković pobednici „Novogodišnjeg turnira“ u Pančevu

Kuglanje

 

Jovana Drezga i Goran Čaluković pobednici „Božićnog turnira“ u Kraljevu

REZULTATE TURNIRA ZA ŽENE MOŽETE VIDETI OVDE.

REZULTATE TURNIRA ZA MUŠKARCE MOŽETE VIDETI OVDE.

 

KRALjEVO, 7. januar (Info centar).- Goran Čaluković, kuglaš Metalca iz Gornjeg Milanovca i Jovana Drezga kuglašica beogradskog Pobednika osvojili su prva mesta na tradicionalnom „Božićnom turniru“ u Kraljevu, koji je organizovao klub Ibar i pripale su im nagrade od po 8.000 dinara.

Čaluković je odbranio titulu sa 579 lunjeva (366 u pune i 213 u „čišćenju“). Imao je 11 čunjeva više do drugoplasiranog Igora Nikolića iz novosadske Vojvodine (568)  koji je osvojio nagradu od 5.000 dinara, dok je treće mesto (nagrada 3.000 dinara) pripalo Dejanu Trifunoviću prvotimcu Niš puta sa 558 čunjeva. Četvrti je bio Zoran Krstić (Ibar Kraljevo) sa 556, a peti Stojadin Petković (Pak promet Kragujevac) sa 550 čunjeva.

Kod dama, prva dva mesta pripala su kuglašicama beogradskog Pobednika. Jovana Drezga je slavila sa 503 čunja i jedina je prešla granicu od 500 čunjeva na zahtevnoj kuglani kraj Ibra. Kadetska „bronzana“ sa SP prošle godine Kristina Ljubenković  bila je druga sa 496 čunjeva, dok je treće mesto pripalo Miri Milojević (Čačak) sa 481 čunjem. Četvrtu poziciju osvojila je Renta Glavina iz Pobednika sa 472 čunja, dok je peto mesto pripalo Ivani Ivanović (Srem, Ruma) sa 468 čunjeva.

- Ozdiv je bio odličan, učestvovalo je 40 kuglaša i 19 kuglašica – kaže glavni sudija turnira Ljubinko Kočović.- Posebno nas je obradovao veliki broj kuglašica. Prošle godne, na prvom turniru za dame, bilo ih je osam, ove godine dvostruko više i nadamo se da smo pomogli u afirmaciji i razvoju ženskog kuglanja u ovom regionu.

Čaluković je lane pobedio ispred prvotimaca Ibra Šišića i Lazića. Jovana Drezga je prošle godine bila treća iza Ivanovićeve i Milojevićeve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čongor Baranj pobedio u Vrbasu na „Božićnom turniru“

REZULTATE TURNIRA MOŽETE VIDETI OVDE.

 

VRBAS, 5. januar (Info centar).- Čongor Baranj, srpski reprezentativac, kuglaš šampiona Beograda, osvojio je prvo mesto na tradicinalnom 19. „Božićnom turniru“ u Vrbasu sa 661 čunj (402 u pune i 259 u „čišćenju“). Pretekao je Vilmoša Zavarka srpskog reprezentativca, internacionalca u Sportu iz Podbrezove koji je srušio 655 čunjeva (414 i 2412) i Norberta Kiša mađarskog reprezentativca iz Segedina koji je na trećem mestu imao 654 čunja (393 i 261).

Baranj je prošle godine bio četvrti i najbolje plasirani srpski igrač iza Kakuka, Zapletana u Kiša (sva trojica Mađarska, Segedin). U 2012. je bio drugi iza Zavarka koji ima tri uzastopne pobede na ovom truniru za svetsku rang listu (2010, 2011. i 2012).

Zavarko je igrao posle Baranja koji mu je zadao težak zadatak. U poslednjem setu Zavarku su pale u čišćenju dve zadnje „stolice“ i nije imao ni jednu devetku i ostao je kratak za šest „drva“.

Turnir je organizovao Kuglaški klub Vrbas na kuglaniCFK „Drago Jovović“ u Vrbasuuz podršku društveno sportskih organizacija i prijatelja kuglaškog sporta.

Plasman, 19. „Božićni turnir Vrbas“ za svetsku rang listu: 1. Čongor Baranj (Srbija) 661, 2. Vilmoš Zavarko (Srbija) 655, 3. Norbert Kiš (Mađarska) 654, 4. Zapletan (Mađarska) 649, 5. Srđan Šokac (Srbija) 644, 6. Saša Juhas (Srbija) 639, 7. Jovan Ćalić (Srbija) 638, 8. Bulka (Hrvatska) 634, 9. Uroš Jagličić (Srbija) 622, 10. Kakuk (Mađarska) 628... 12. Đorđe Paštar (BiH) 614... 14. Robert Ernješi (Srbija) 610, 15. Igor Kovačić (Srbija) 607 čunjeva itd.

U kvalifikcajama, posle kojih je 28 najboljih igralo finale, najbolji rezultat imao je mađarski reprezentativac Levante Kakuk sa 687 čunjeva. Kakuk je lane poebedio u Vrbasu sa rekordom kuglane od 704 lunja. Iza Kakuka u kvalifikacijama bili su Zavarko sa 678 čunjeva, Karšai (Mađarska) sa 656 čunjeva, Juhas 651, Kovačić (obojica Crvena zvezda) 640, Baranj 631 itd.Kuglanje

 

Kovačić pobedio u Gradišci i oborio rekord kuglane

 

GRADIŠKA, 29. decembar (Info centar).- Igor Kovačić, juniorski i seniorski reprezentativac Srbije, član Crvene zvezde oborio je sa 666 čunjeva (418 u pune i 246 u „čišćenju“) rekord kugane u Gradišci i osvojio prvo mesto na drugom  „Memorijalnom turniru Sanjin Aleksić“ u spomen na talentovanog mladog kuglaša iz ovog mesta tragično nastradalog u saobraćajnoj nesreći.

Stari rekrod držao je seniorski reprezentativac BiH Davor Kalat sa 665 čunjeva.

 Prva četiri mesta pripala su članovima omladinske reprezentacije Srbije. Drugi je bio Robert Ernješi sa 618, a treći Radovan Vlajkov takođe sa 618 čunjeva ali slabijim „čišćenjem“ (229:227) u odnosu na Ernješija. Četvrti je bio Alen Kujundžić sa 611 čunjeva, peto mesto pripalo je talentovanom Nemanji Galiću (BiH) sa 597 čunjeva, a šesto Ačaru Čakrami (BiH) sa 577 čunjeva.

Sedmo mesto pripalo je juniorskom reprezentativcu Srbije Norbertu Ernješiju sa 569 čunjeva, dok je 12. bio još jedan reprezentativac Srbije Balaž Kovač sa 554 čunja. Učestvovala su 24 mlada kuglaša iz BiH i Srbije.

- Zahvaljujemo se domaćinima na izuzetnom gostporimstvu i čestitamo na organizaciji – rekao je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije i vođa srpske delegacije na ovom turniru.- Videli smo odlično kuglanje sa nekoliko vrhunskih rezultata i siguran sam de ćemo se i narednih godina radovati uspesima ovih mladih kuglaša.

Reprezentaciju Srbije na ovom turniru vodio je selektor juniora Vojko Pavlović. Trofeje su obezebdili porodica Aleksić i vredni kuglaški radnici iz Gradiške.


Kuglanje

 

Vera Štampić i Novaković pobednici „Novogodišnjeg turnira“ u Pančevu

 

PANČEVO, 28. decembar (Info centar).- Vera Štampić i Dragan Novaković pobednici su „Novogodišnjeg turnira“ na kuglani BSP u Pančevu.

Dragan Novaković je pobedio u konkurenciji 28 kuglaša sa 271 čunjem u 60 hitaca ispred Dušana Kanurskog sa 268 i Aleksandra Adamova sa 266 čunjeva.

Vera Štampić je slavila sa odlična 262 čunja ispred prošlogodišnje pobednice Slađane Filipović koja je oborila 231 čunja i Tanje Kranjčec  (227) koja je lane bila druga. Učestvovalo je osam kuglašica.

Medalje je uručio Robert Ernješi juniorski reprezentativac Srbije, vlasnik 11 svetskih titula, prošle godine dvostruki seniorski vicešampion sveta a ove godine drugi u juniorskom Svetskom kupu i osvajač seniorske ekipne bronze na SP. Takmičenje su pratili i članovi juniorske reprezentacije Srbije Radovan Vlajkov, Balaž Kovač i Norbert Ernješi kao i selektor omladinaca Vojko Pavlović.

Svečanost posle turnira je iskorišćena da  predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović uruči plaketu firmi BSP za izuzetan doprinos razvoju  kuglanja u Srbiji koju je KSS dodelio  povodom 60 godina saveza i 60 godina od održavanja prvog Šamppionata sveta u Beogradu 1953. Plaketu je primio osnivač firme BSP velika mecena kuglaškog sporta Pavle Paja Marković.

Dragojlović je uručio i Zahvalnicu KSS mladom pančevačkom kuglašu Vladimiru Jevtiću.

- Pavle Marković je mnogo učinio za kuglaški sport. Ova plaketa je jedno malo hvala i nadam se da ćemo se zajedno još radovati uspesima srpskih kuglašica i kuglaša – rekao je u pozdravanoj reči Uroš Dragojlović.- I ovaj turnir je pokazao da je kuglanje veoma popularno u Pančevu, odziv je bio bolji nego lane i nadam se da će ovakve manifestacije skrenuti pažnju lokalne samouprave i pomoći da se obnovi rad pančevačkih kuglaških klubova.