spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Zlato i bronza srpskih slepih i slabovidih kuglaša na SP

RAKOVICE, 4. jun (Info centar).- Srpski slepi i slabovidi kuglaši osvojili su zlatnu i bronzanu medalju na trećem Svetskom šampionatu u mestu Rakovice u Slovačkoj.

Šampionsku titulu u miksu poneli su Ankica Novaković i Branislav Viktorović (kategorija B 2), dok je bronzanu medalju osvojio u pojedinačnoj konkurenciji Branislav Viktorović (kategorija B 2). Visoko četvrto mesto pripalo je u miks konkurenciji, kategorija B 1, Mari Hornjak i Slobodanu Lazareviću.

- Uzimajući u obzir da je trećina naših igrača prvi put učestvovala na ovako velikom takmičenju, naročito smo zadovoljni rezultatima u miksu - kaže selektor Dragan Vučen.- Za nas je ovo bila potpuno nova disciplina i naše kuglašice i kuglašli su se odlično snašli i zabeležili sjajne plasmane. Siguran sam da će ovi uspesi biti podstrek i za ostale reprezentativce.

U ekipnoj konkurenciji, muška reprezentacije se plasirala na peto, a ženska na sedmo mesto.

U reprezentaciji Srbije, koju je vodio selektor Dragan Vučen, bilo je desetoro članova – kuglašice – kategorija B 1: Mara Hornjak iz Vrbasa, B 2: Ankica Novković iz Beograda i B 3: Ljiljana Trbulin iz Beograda, kuglaši - kategorija B 1: Slobodan Lazarević iz Šapca i Milan Pavlović iz Beograda, B 2: – Branislav Viktorović iz Rume i Miodrag Vukanić iz Vrbasa, B 3: Vlado Milović iz Vrbasa, Damir Petrušanec iz Požarevca i Milija Bjekić iz Beograda koji je igrao u pojedinačnom delu.