spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Vlada Đorđević i Pak promet pobednici turnira “Šumadija 2014”
Pioniru nagrada “Vihor”
Ostojić pobednik „Memorijala Miša Mošorinski“

Vlada Đorđević i Pak promet pobednici turnira “Šumadija 2014”


KRAGUJEVAC, 24. decembar (Info centar).- Kuglaš superligaša Vodovoda iz Kragujevca Vlada Đorđević pobednik je tradicionalnog turnira koji je na kuglani Druge kragujevčke gimnazije organizovao kragujevački klub Šumadija.

Đorđević je jedni preskočio granicu od 600 čunjeva i sa 610 čunjeva ubedljivo trijumfovao ispred reprezentativca Metalca iz Gornjeg Milanovca Uroša Jagličića (581), dok je treći bio Velibor Bora Radović iz trsteničke Prve petoletke sa 578 čunjeva.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto zauzela je selekcija kragujevačkog srpskoligaša Pak prometa sa 3.264 oborenih čunjeva, drugo mesto je pripalo ekipi sjajnih domaćina i organizatora turnira Šumadiji sa 3.218 čunjeva, treće mesto su zauzeli gosti iz Republike Srpske ekipa Borca iz Banja Luke sa 3.212 čunjeva i četvrta je bila ekipa Vodovoda sa 3.174 čunja.

Dragi gosti na turniru su bili Jovan Ćalić (Beograd), svetski šampion iz 2002. i kapiten reprezentacije Srbije, Jovan Kerečki (Crvena zvezda) i Milan Jovetić (Kordun, Kljajićevo). Na turniru su za Vodovod kuglali Uroš Jagličić (Metalac, Gornji Milanovac) i Bora Radović (Prva petoletka, Trstenik).

Ispred Kuglaškog saveza Srbije učesnike i ugledne zvanice pozdravio je predsednik Disciplinske komisije KSS Milan Ostojić. Trofeji su uručeni na prigodnoj svečanosti.


Pioniru nagrada “Vihor”


NOVI SAD, 23. decembar (Info centar).- Ženski Kuglaši klub Pionir iz Subotice, trećeplasirani tim Lige šampiona ove godine, dobitnik je nagrade “Vihor” Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine i Vlade Vojvodine za 2014.

Marinika Tepić, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine uručila je nagradu predsedniku kluba Eržebet Molnar, koja je i potpredsednik Kuglaškog saveza Srbija, a prisustvovale su kuglašice Livia Santo, Renata Vilov, Nevenka Joković iz Sabina Šokac. Ovo je prvi put u istoriji nagrade “Vihor”, koja se od 2002. dodeljuje za vrhunska dostignuća u sportu u Vojvodini, da je dobitnik iz kuglaškog sporta, jednog do najtrofejnijih neolimpijskih sportova u Srbiji. Ženski Kuglaški klub Pionir je ove godine dobio i najveće društveno – sportsko priznanje u Vojvodini, nagradu “Jovan Mikić Spartak”.

U konkurenciji sportista dobitnik je Davor Štefanek, svetski šampion u rvanju, član zrenjaninskog Proletera, dok je u konkurenciji sportistkinja drugu godinu za redom nagrada pripala Ivani Španović atletičarki novosadske Vojvodine, koja je u troskoku osvojila evropsko srebro na otvorenom i svetsku bronzu u dvorani.

Nagradu u konkurenciji muških ekipa dobio je Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada koji je, na stoti rođendan, osvojio Kup Srbije.

Klubovi su nagrađeni i sa po 400.000 dinara dok su dobitnici pojedinačnih nagrada i njihovi treneri dobili po šest prosečnih plata u Vojvodini.

Novčanim nagradama nagrađeno je 34 sportista i sportistkinja i devet trenera. Od kuglaških reprezentativaca dobili su ih za svetsku juniorsku bronzu u sprintu Vesna Boškov (Banat), za svetsku seniorsku bronzu u miksu Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), za svetsko juniorsko zlato u miksu Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) i David Lainščak (Polet AV) kao i Radovan Vlajkov iz zrenjaninskog Banata, svetski juniorski vicešampion u kombinaciji i član omladinske reprezentacije Srbije koja je na SP u Brnu ove godine osvojila juniorsku svetsku titulu sa svetskim rekordom. Novčane nagrade je uručila podsekretar u Sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine Aleksandra Ristić. Ukupno je, u bruto iznosu, podeljeno 1,8 miliona dinara.

U žiriju za dodelu nagrade „Vihor“ bili su sekretar za sport i omladinu Vojvodine Marinika Tepić, atletski trener Goran Obradović, veslačica Ivana Filipović, predsednik Vaterpolo saveza Vojvodine Zoran Vučković i sportski novinar Lazo Bakmaz.

Ostojić pobednik „Memorijala Miša Mošorinski“

ZRENјANIN, 23. decembar (Info centar).- Bronzani u pojedinačnoj konkurenciji sa Šampionata sveta u Brnu ove godine Goran Ostojić, reprezentativac srpskog šampiona Beograda, osvojio je prvo mesto na šestom „Memorijalu Miša Mošorinski“ u spomen na nekadašnjeg reprezentativca koji je ostavio dubok trag u našem kuglaškom sportu.

Mošorinski je igrao za Banat i Kristal iz Zrenjanina, Jedinstvo iz Novog Bečeja, „13. maj“ iz Novog Sada i Sentu i ovi klubovi tradicionalno šalјu na turnir po dva predstavnika. Mošorinski je 2002. kao član Jedinstva pobedio na „Trofeju Jugoslavija“ u Apatinu i osvojio bronzu na pojedinačnom Šampionatu Jugoslavije. Te godine je zaigrao u reprezentaciji i na SP u Osijeku.

Ostojić je bio pobednik i prvog memorijala 2009. Ove godine je ubedlјivo pretekao pobednika memorijala 2011. Slobodana Simonovića iz zrenjaninskog Banata (612) i samo su njih dvojica prebacili granicu od 600 čunjeva, dok je treći sa 574 čunja bio član Kristala Mile Došen.

Kod dama igrale su samo kuglašice Banata. Ana Boškov je osvojila titulu sa odličnih 575 čunjeva ispred Olivere Čikoš koja je imala 536 čunjeva.

Rezultati šestog „Memorijalnog turnira Miša Mošorinski“, kuglana Banata u Zrenjaninu – kuglaši: 1. Goran Ostojić (Beograd) 638, 2. Slobodan Simonović (Banat) 612, 3. Mile Došen (Kristal) 574, 4. Danilo Vlajkov (Banat) 562, 5. Vladimir Jovičić („13 maj“) 554, 6. Tibor Kirti (Jedinstvo) 551 itd. Ukupno 16 kuglaša.

Kuglašice: 1. Ana Boškov 575, 2. Olibera Čikoš 536, 3. Višnja Živanović 483, 4. Miona Grujić 482, 5. Maša Grujić 468 i 6. Leona Zarin (sve Banat) 444 čunja.