spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Nataša Savić pobedila na prvom „Turniru Irena Kaločai“

Svetski šampioni u „Amidži šou“

Nataša Savić pobedila na prvom „Turniru Irena Kaločai“

 

ZRENjANIN, 31. maj (Info centar).- Kuglašica Apatina Nataša Savić osvojila je prvo mesto na prvom ženskom „Turniru Irena Kaločaj“ u organizaciji Kuglaškog kluba Kristal iz Zrenjnina.

Savićeva je, u uzbudljivoj završnici, jer se sve rešilo u poslednjih nekoliko hitaca, oborila 599 čunjeva i za čunj pretekla reprezentativku novosadskog Džambo investa Jasminu Anđelković (598) dok je treće mesto pripalo Nevenki Joković prvotimki subotičkog Pionira sa 595 čunjeva. Sve tri su igrale u poslednjem, od četiri finalna bloka, i pretekle su najbolju posle tri bloka Liviu Santo (Pionir) koja je, sa 583 čunja, zauzela četvrto mesta. Peta je bila Zorica Barać iz Pionira sa 571 čunjem

Turnir je organizovao Kuglaški klub Kristal iz Zrenjanina i trofeje je podelila legendarna zrenjaninska reprezentativka, kasnije savezni selektor Jugoslavije i predsednik Kuglaškog saveza Jugoslavije (1984 - 1986) Irena Kaločai, koja je više decenija trenirala i kuglašice Kristala. Prve tri nagrade iznosile su deset, sedam i pet hiljada dinara. Učestvovale su 34 kuglašice.

Prelazni pehar pobednici Nataši Savić uručio je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.

Turnir, koji će postati tradicionalan, pratili su brojne ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta.

Svetski šampioni u „Amidži šou“

 

BEOGRAD, 1. jun (Info centar).- Kuglaši Srbije, svetski šampioni, družili su se na snimanju epizode rado gledane emisije „Amidži šou“ sa TV Pink sa zvezdama sa estrade na kuglani na Banjici.

Popularni voditelj Ognjen Amidžić sa saradnicima doveo je među prvake sveta koje su na popularnoj (i na žalost jedinoj) kuglani u Beogradu okupili selektor Miloš Ponjavić i generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije Vojko Pavlović, poznate pevačice Jadranku Barjaktarević, Mariju Mićić, Marinu Visković i Anu Bebić, koje su pažljivo pratile „kuglaški čas“ šampiona koje je predvodio kapiten reprezentacije Goran Ostojić, a prisustvovali su i reprezentativci Čongor Baranj, Robert Ernješi, Igor Kovačić, Miloš Simijonović i Radovan Vlajkov. Ostali članovi šampionskog tima Vilmoš Zavarko, Uroš Jagličić i Daniel Tepša su propustili snimanje zbog obaveza.

Ognjen Amidžić se i fotografisao sa medaljom svetskih prvaka koje mu je za tu priliku ustupio selektor Miloš Ponjavić a pokazan je i veliki prelazni pehar Međunarodne kuglaše federacije FIK NBC za šampione sveta koji su srpski kuglaši do sada tri puta osvajali 2009, 2011. i 2103.