spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Članak o sajmu iz dnevnog lista Politika :   PREUZMI
Ministar Udovičić dobar kuglaš
Ministar Udovičić na štandu Kuglaškog saveza Srbije
Kuglana – hit Sajma sporta
Nikla kuglana za Sajam sporta


Ministar Udovičić dobar kuglaš

 

BEOGRAD, 29. novembar (Info centar).- Za vrhunskog sportistu i sport koji nije njegov - nije bauk. Pokazao je to Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije koji je na kuglani sa jednom stazom montiranom u hali 2 „Beogradskog sajma“ za Sajam sporta, poslao nekoliko odličnih hitaca, iako nije bio u sportskoj opremi! Imao je i dobrog asistenta, člana juniorske reprezentacije Srbije, svetskih šampiona i rekordera, Miloša Simijonovića.

Domaćini ministru Udovičiću i njegovim saradnicima bili su Vojko Pavlović generalni sekretar SS Srbije i Miloš Milivojević čija je firma omogućila da kuglana osvane na sajmu i u tri dana buljuk dece i odraslih stajao je u redovima da „baci“ po neku kuglu.

Poslednjeg dana, Kuglaški savez Srbije prdstavio se brojnim ljubiteljima sporta koji su napunili halu 2. Po slobodnoj proceni u tri dana sajma, bilo je blizu 15.000 posetilaca!

U uvodu reporter TV Beograd Predrag Milinković je naglasio da je kuglaški sport među najtrofejnijim u porodici neolimpijskih sportva sa 197 medalja sa Šampionata sveta i Svetskih kupova.

- U poslednjih šest godina, Srbija je po broju medalja koje su osvojili muškarci najuspešnija nacija sveta, dok je, ako se računaju i trofeji kuglašica ukupno treća - rekao je Uroš Dragojlović, predsednik KS Srbije.- Seniori su na poslednja tri Svetska prvenstva osvojili dva ekipna zlata i bronzu, juniori su trostruki uzastopni svetski prvaci. Srbija može da se podiči da je vlasnik i pet svetskih rekorda, četiri juniorska i jednog seniorskog. Vilmoš Zavarko, najbolji kuglaš sveta sa 13 zlatnih seniorskih i juniorskih svetskih trofeja pretekao je legendarndarnog Mađara Belu Čanjija i siguran sam da se neće zaustaviti i da će riznicu napuniti do vrha.

Uroš Dragojlović se još jednom zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci bez koje ne bi bilo uspeha, pošto, kako je istakao, kuglanje, iako ima mnogo uspeha, nije sport za koji se otimaju sponzori.

- Posebno nas raduje velik broj mladih koji svake godine zablistaju na svetskim stazama - istakao je Vojko Pavlović generalni sekretar KSS i selektor juniorske muške reprezentacije.- Srbija je napravila podvig i u okvirima celog svetskog kuglanja kada je muška juniorska reprezentacija osvojila tri uzastopna ekipna svetska zlata a kadeti još jedno! Niko u svetu nema takav podmladak i mnogi od njih su, što posebno treba istaći, već trasirali put uspeha i u seniorskim selekcijama.

Sjajan štand KS Srbije posetila je i legendarna Irena Kaločaj zrenjaninska kuglašica koja je od 1959. do 1972. odigrala 30 utakmica za reprezentaciju i ima, između ostalog, i bronzu u paru sa SP 1970, generalni sekretar Kuglaškog saveza Vojvodina Lazar Šunjka, velika mecena kuglanja Pavle Marković iz Pančeva, Bosiljka Božić generalni sekretar zrenjaninskog Kristala i druge brojne ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta.Ministar Udovičić na štandu Kuglaškog saveza Srbije

 

BEOGRAD, 28. novembar (Info centar).- Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije u obilasku štandova na Sajmu sporta u hali 2 „Beogradskog sajma“ zadržao se u kraćem srdačnom razgovoru na štandu Kuglaškog saveza Srbije sa direktorom reprezentacije Milanom Jankovićem i generalnim sekretarom Vojkom Pavlovićem, a fotografisao se i sa gostima na štandu predstavnicima Opštine Bečej.

Potpisao se i na veliki baner za znakom KSS i rezgledao eksponate na izuzetno lepo opremljenom štandu najtrofejnijeg neolimpjskog sporta u Srbiji čiji su takmičari od 2006. do 2014. osvojili 21 titulu na Šampionatima sveta i Svetskim kupovima. U pratnji Udovičića bili su pomoćnik ministra Uroš Zeković i drugi saradnici.

Kuglana sa jednom stazom montirana u hali 2 i dalje privlači ogromnu pažnju! Ogroman broj od blizu 5.000 posetilaca prvog dana (drugog dan ih je bilo i više) probao je da kugla, a pomagali su im kuglaši svetski šampion i vicešampion Igor Kovačić, „bronzana“ sa Svetskog kupa Kristina Ljubenković, Borislav Rogić, Mateja Šakić, iskusni kuglaški radnici Josip Vučković, Aca Ljubenković, Predrag Kovačić i generalni sekretar KSS Vojko Pavlović. U montaži kuglane Željku Miličeviću pomagao je svetski juniorski vicešampion Miloš Simijonović...

- Za ovu divnu prmociju kuglanja najviše je zaslužan Miloš Milivojević, zastupnik Funka za Balkan koji je izuzetno pomogao da staza dođe na sajam – kaže Vojko Pavlović.- Ogromnu zahvalnost dugujemo Ženskom kuglaškom klubu Pobednik iz Beograda čije su članice Renata Glavina, Milica Antić i Kristina Ljubenković dežurale na našem štandu i na kuglani. Mislim da su se trud i napori isplatili, jer nije lako da budemo svi na nogama od jutra do mraka, jer mnogo je mladih uzelo prvi put kuglu i nadamo se da će se neki od njih uskoro naći i na treninzima nekog od kuglaških klubova.

Sajam sporta završava se u subotu 29. novembra, a predstavljanje Kuglaškog saveza Srbije je oko 17,15 časova.

Na štandu KSS gosti su predstavnici sportskih organizacija Opštine Bečej. U delegaciji su Endre Hegediš predsednik Sportskog saveza Bečeja, Dejan Stanojev direktor sportskog centra, Gordana Džigurksi predsednik Turističke organizacije Bečeja i Mirjana Tucakov saradnik za planiranje i marketing u TO Bečeja.

Kuglana – hit Sajma sporta

 

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Kuglana sa jednom stazom koju je Kuglaški savez Srbije montirao u hali 2 „Beogradskog sajma“ je apsolutni hit Sajma sporta koji će pod slogano „Leša strana Srbije“ trajati do 29. novembra.

Radila je od otvaranja do zatvaranja sajma, posebno su za kuglanje bili zainteresovani mladi sportisti i sportistkinje, fudbalerke iz fudbalskih škola, strelci Novog Beograda Ušća, tekvondisti... ali i stariji sportisti i predstavnici granskih sportskih saveza i institucija.

- Montirali smo je da pet ujutro u četvrtak, ali se isplatilo i još jednom ogromna zahvalnost Željku Miličeviću koji je uložio ogroman napor da sve bude kako treba – rekao je Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije koji je o ovom malom graditeljskom podvigu obavestio i Vanju Udovičića, ministar omladine i sporta Srbije i dobio pregšt pohvala za ovaj trud kuglaških radnika.- Deca su oduševljena, mnogi nikada nisu videli šta je kuglanje niti bili na kuglani i drago nam je što smo im približili naš sport čiji su sportisti od 2006. do 2014. osvojili 21 zlatnu medalju na Šampionatima sveta i Svetskim kupovima!

Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije ugostio je na štandu, na kome se predstavio i Sportski savez Opštine Bečej, mnoge drage goste, prijatelje iz ostalih granskih saveza, vazduhoplovnog, boćarskog, karatea...

- Sajam sporta je prilika da se vidi šta i kako rade drugi savezi, da se razmene iskustva i Ministarstvo omladine i sporta Srbije je povuklo pravi potez obnavljajući ovu manifestaciju posle skoro jedne decenije – istakao je Dragojlović koji je dočekao i seniorske reprezentativce u kuglanju, stipendiste Ministarstva omladine i sporta Liviu Santo, Vilmoša Zavarka, Arpada Antala, Uroša Jagličića, Tibora Sela, Gorana Ostojića, Daniela Tepšu, Čongora Baranja, Igora Kovačića i Roberta Ernješija.

U delegaciji Opštine Bečej su Endre Hegediš predsednik Sportskog saveza Bečeja, Dejan Stanojev direktor sportskog centra, Gordana Džigurksi predsednik Turističke organizacije Bečeja i Mirjana Tucakov saradnik za planiranje i marketing u TO Bečeja.

Predstavljanje na štandu Kuglaškog saveza Srbije je u subotu 29. novembra oko 17,15 časova.

BEOGRAD, 26. novembar (Info centar).- Kuglaški savez Srbije, u saradnji sa renomiranim proizvođačem kuglana, nemačkim Funkom, montirao je specijalno za Sajam sporta koji će se u hali 2 Beogradskog sajama održati od 27. do 29. novembra, jednu kuglašku stazu!

- Cilj nam je da najširem krugu posetilaca i ljubitelja sporta predstavimo izbliza kuglaški sport, jedan od najuspešnijih u porodici neolimpijskih sportova, jer će svako ko dođe moći da se oproba – istakao je Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije.- Pomogaće im i biti demonstratori mladi takmičari i takmičarke, nosioci svetskih medalja, a posetioci će na našem štandu imati prilike da vide pehare svetskih šampiona, seniorske reprezentacije Srbije kao i druge trofeje. Video prezentacija obuhvata fotografije sa prvog šampionata sveta 1953. u Beogradu, faksimile „Kuglaškog lista“ koji je izlazio od 1932. pa do sredine prošlog veka, a kamerom i perom su zabeleženi i ostali najznačajniji uspesi srpskog kuglanja do danas...

Stazu je montirao istaknuti stručnjak, prvotimac Kuglaškog kluba Crvene zvezde Željko Miličević. Na štandu Kuglaškog saveza Srbije dežuraće i kuglašice iz beogradskog kluba Pobednik jesenjeg prvaka bez poraza u Prvoj Ligi Srbije - Centar. U toku sajma okupiće se i reprezentativci stipendisti MOS koji će prisustvovati otvaranju 27. novembra u 12 časova, kada će i ostale srpske vrhunske sportiste pozdraviti Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije i drugi uglednici.

Postavljanju štanda prisustvovao je i direktor kuglaških reprezentacija Milan Jovanović, inače i autor video prezentacije KS Srbije.

Predstavljanje Kuglaškog saveza Srbije planirano je za subotu 29. novembra oko 17,15 časova.