spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA


Beograd protiv Viktorije,
Pionir slobodan u prvom kolu Lige šampiona

Kuglanje

 

Beograd protiv Viktorije, Pionir slobodan u prvom kolu Lige šampiona

 

BEOGRAD, 22. oktobar (Info centar).- Kuglaši Beograda igreće u provm kolu Lige šampiona protiv nemačkog prvaka Viktorije iz Bamberga dok su kuglašice subotičkog Pionira u prvom kolu slobodne, saopštila je Međunarodna kuglaška federacije FIK NBC.

Prvi meč Beograd će igrata kod kuće na Banjici 23. novembra dok je revanš 7. decembra u Bambergu. Drugo kolo je 25. januara i 15. februara iduće godine a fajnal for je 29. i 30. marta 2014. u Straubingu u Nemačkoj.

Beograd se plasirao u Ligu šampiona osvajanjem četvrtog mesta u Svetskom kupu početkom oktobra u Banji Junaković. Tada je Pionir bio treći i takođe izborio učešće u elitnom takmičenju.

Beograd je ove godine prvi put učestvovao na fajnal foru LŠ u Podbrezovoj u Slovačkoj i osvojio treće mesto. Pionir je bio drugi 2009. i 2011. i četvrti 2010. i 2013. U prošloj Ligi šampiona Beograd je u prvom kolu savladao nemački Rot vajs kod kuće sa 6:2 i izgubio u gostima sa 6:2 ali je prošao u drugo kolo zbog boljeg odnosa malih set poena (25:23). U drugom kolu je pobedio ruminski Kluž sa 8:0 u gostima i 6:2 kod kuće.

Viktorija iz Bamberga je pobednik Lige šampiona 2003, 2005. i 2009, bila je druga 2002. i 2012, treća 2004. i četvrta 2010.

Pionir je lane bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Zagreb Zaboki sa 4,5:3,5 kod kuće i 5:3 u Zagrebu i plasirao se na fajnal for.

Kod kuglašica u prvom kolu će se odigrati samo jedan meč Fojt Sent Pelten (Austrija) – Mlaka Rijeka (Hrvatska). Slobodne su ekipe Kozara Gradiška (BiH), Istra Poreč (Hrvatska) i Valaske Mezirici (Češka) koje će se, sa pobednikom jedine utakmice u prvm kolu pridružiti za drugo kolo Viktoriji Bamberg (Nemačka), Celju (Slovenija), Pioniru i Zagreb Zabokiju (Hrvatska). U drugom kolu parovi su Pionir – Kozara, Viktorija – Mezirici, Celje – Istra Poreč i Zagreb Zaboki - pobednik meča Fojt Sent Pelten i Mlaka Rijeka. Pobednici ovih utakmica plasiraće se na fajnal for.

Kod kuglaša, parovi prvog kola su: Segedin (Mađarska) - Fuger Stercing (Italija), Rot vajs (Nemačka) - Kluž (Rumunija), Sport Podbrezova (Slovačka) - Rasing Strazbur (Francuska), Zaprešić (Hrvatska) - Olimpija Jaši (Rumunija), Beograd - Viktorija Bamberg, Zadar (Hrvatska) – Konstruktor Maribor (Slovenija), Nojmarkt (Italija) - Zalaegerseg (Mađarska), Fojt Sent Pelten (Austrija) - Makpetrol Skoplje (Makedonija). Ukoliko pregrmi Viktoriju, Beograd će u drugom kolu za palsman na fajnal fr igrati protiv boljeg iz meča Zaprešić – Olimpija.

Prošle godine u Podbrezovoj na završnom turniru LŠ plasman kod kugaša bio je: 1. Segedin, 2. Sport Podbrezova, 3. Beograd, 4. Fotj Sent Pelten, a kod kuglašica: 1. Viktorija Bamberg, 2. Celje, 3. Elektromurepš Tirgu Mureš (Rumunija), 4. Pionir.