spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA


Dve pobede omladinskih selekcija u Banji Junaković

Protiv Mađarske poslednji test za Brno

Kuglanje

 

Dve pobede omladinskih selekcija u Banji Junaković

 

BANjA JUNAKOVIĆ, 3. maj (Info centar).- Omladinske kuglaške reprezentacije Srbije, pobedile su u prijateljskom meču na kuglani u Banji Junaković selekcije Mađarske u pripremama za Šampionat sveta u Brnu od 13. do 18. maja.

Omladinci su slavili sa 151 čunj razlike, dok su juniorke bile bolje od Mađarica za 26 čunjeva.

Kadetske selekcije Srbije, koje se pripremaju za pojedinačni Svetski kup takođe u Brnu od 11. do 13. maja su poražene, kadeti za 86 čunjeva, kadetkinje za 31 čunj.

Oba pehara Kuglaškog saveza Srbije za najbolje pojedince meča pripala su gostima iz Mađarske Nori Sajerman koja je srušila 621 čunj i Zoltanu Moricu koji je oborio 651 čunj. U redovima srpskih selekcija najbolji su bili Milorad Vojnović sa 639 čunjeva i Maja Đukić sa 617 čunjeva.

- Zadovoljan sam u celini igrom reprezentacije, koja ima obavezu u Brnu da pokuša da treći put za redom osvoji titulu prvaka sveta – kaže selektor juniorske selekcija Vojko Pavlović.- Podbacio je samo Balaž, od njega sam više očekivao. Na pripremama od nedelje u Banji Junaković neće biti Kličarića i Norberta Ernješija. Dolaze nam Alen Kujundžić i Radovan Vlajkov koji su preskočili ovaj susret zbog lakših povreda, pa će uz njih, u osmorci za Brno biti i R. Ernješi, Kovačić, Antić, Lainščak, Vojnović i Kovač.

I selektor juniorki Julijana Vukadinović bila je zadovoljna kako su odigrale srpske omladinke protiv veoma dobrih Mađarica:

- Malo sam više očekivala od Vesne Boškov i Angele Zolnai. Boškov se žalila da je malo umorna, ali mislim da će na pripremama sve doći na svoje mesto. Odlično su odigrale Nina Kaćanski i Jovan Stantić, malo je podbacila Jelena Popov. Na priprema neće ostati Angela Zolnai i Jelena Popov. U Brno će oputovati osmorka Kaćanski, Stantić, Đukić, S. Milosav, K. Milosav, V. Boškov, Ljubinković i Lukač.

Kadeti Mađarske bili su ubedljivo bolji od kadeta Srbije 1.167:1.253. Praktično, Srbija je igrala bez „pravih“ kadeta, jer je Alen Kujundžić povredio nogu i nije mogao da igra. Tako su na staze izašli Čaba Zavarko (579) i Nemanja Musulin mladi apatinski kuglaš (588) i izgubili su od Branceka (624) i Horvata (629) za koje je selektor juniora Vojko Pavlović rekao da su bolji od većine mađarskih juniora!

- Nadamo se da će sa Kujundžićem biti sve u redu jer nam je on „prvi pik“ za pojednačni kadetski Svetski kup – kaže Dragan Fatović selektor kadeta.- Ukoliko je njegova povreda ozbiljnija, da ne rizikujemo da bismo ga sačuvali za juniorsko Prvenstvo sveta, tu je Marko Antić.

I kadetkinje su poražene od gošći iz Mađarske sa 1.123:1.154. Hermina Lukač je oborila 537 čunjeva, njena protivnica Rot 589. Kristina Ljubinković je srušila 586 čunjeva i pobedila rivalku Urban (565).

- Na priprema ostaju Hermina Lukač i Kristina Ljubinković i imaće vremena da doteramo formu i da bismo u Brnu u Svetskom kupu izveli na staze najspremniju - objasnio je Ljubomir Štetin, selektor kadetkinja.- U juniorskoj selekciji su još tri kadetkinje Vesna Boškov, Sanela Milosav u Angela Zolnai i to je najlepša budućnost srpskog ženskog kuglanja.

Prijataljski meč otvorio je i goste iz Mađarske pozdravio Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije. Dobre rezultate selekcijama Srbije i Mađarske na Šampionatu sveta i Svetskom kupu u Brnu poželeo je vođa mađarske delegacije Lajoš Nemet.

PRIJATELjSKI MEČ OMLADINSKIH REPREZENTACIJA SRBIJE I MAĐARSKE – OMLADINCI: SRBIJA – MAĐARSKA 3.633:3.482. Srbija: Robert Ernješi 622, Igor Kovačić 630, Marko Antić 599, David Lainščak 601, Milorad Vojnović 639, Balaž Kovač 542. Igrali su Bojan Kličarić 561 i Norbert Ernješi 585. Mađarska: Babos 620, Moric 651, Biro 575, A. Tot 572, Pinter 562, G. Sajerman 482. Igrali su i Celinger 556 i N. Tot 550.

OMLADINKE: SRBIJA – MAĐARSKA 3.475:3.449. Srbija: Maja Đukić 617, Angela Zolnai 562, Sanela Milosav 596, Jelan Popov 547, Ksenija Milosav 597, Vesna Boškov 556. Igrale su i Nina Kaćanski 593 i Jovana Stantić 585. Mađarska: N. Sajerman 621, Solteš 587, Nađ 548, Urban 587, D. Tot 550, Hegeduš 556. Igrale su i Salancu 540, Fekete 592.

Sudili su Ivan Gavran (Hrvatska), Snežana Jažić i Dragi Štikovac (Srbija) i sudija – zapisničar Mirko Čukvas.Kuglanje

 

Protiv Mađarske poslednji test za Brno

 

BEOGRAD, 1. maj (Info centar).- Prijateljski meč omladinskih i kadetskih kuglaških selekcija Srbnije i Mađarske odigraće se u subotu 3. maja na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina. Za obe selekcija ovaj susret biće poslednji test pred dva takmičenja za svetske titule u češkom gradu Brno pojedinačnom Svetskom kupu za kadete (pojedinačno – klasik i miks parovi, 11 - 13. maj) i juniorskom Šampionatu sveta (ekipno, pojedinačno - klasik, pojedinačno - sprint, tandemi, miks parovi i pojedinačno - za kombinaciju, 13 – 18. maj).

Selektori juniora Vojko Pavlović i kadeta Dragan Fatović odlučili su se za ovih deset igrača: Norbert Ernješi i Robert Ernješi (obojica Senta Visa prom), Igor Kovačić, Alen Kujundžić i David Lainščak (svi Crvena zvezda), Milorad Vojnović i Balaž Kovač (Polet PB Sombor), Marko Antić (Sloven, Ruma) i Čaba Zavarko (Vojvodina, Bačko Gradište). Omladinski reprezentativac Radovan Vlajkov (Banat, Zrenjanin) je lakše povređen i preskočiće ovaj prijateljski meč.

Na spisku selektora juniorki Julijane Vukadinović i kadetkinja Ljubomira Štetina su Maja Đukić (Radnički, NS), Ksenija Milosav i Angela Zolnai (SPC Vojvodina), Jelena Popov i Vesna Boškov (Banat, Zrenjanin), Hermina Lukač i Jovana Stantić (Pionir), Sanela Milosav (Kristal, Zrenjanin),Nina Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište) i Kristina Ljubenović (Pobednik, Beograd).

Na kadetskom Svetskom kupu igraće po jedan kadet i kadetkinja, dok će se na juniorskom Šampionatu sveta u reprezentacijama biti po osam juniora i juniorki.

U Brnu će se od 18. do 24 maja odigrati i pojedinačno seniorsko Prvenstvo sveta (pojedinačno – klasik, tandemi, miks parovi, pojedinačno - sprint i pojedinačno -za kombinaciju).

Početak prijateljskog meča Srbija – Mađarska je u subotu u 9 časova, proglašenje pobednika je oko 15 časova.