spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ KSS

Određene ekipe za meč sa Rumunijom

 
ODRŽANA JE GODIŠNJA SKUPŠTINA KSS  
   
PAROVI POLUFINALA KUPA PREUZMI
   

Određene ekipe za meč sa Rumunijom

 

VRBAS, 12. MART (Info centar).- Posle priprema u Vrbasu selektori srpskih kuglaških reprezentacija odredili su ekipe za prijateljski meč sa Rumunijom u Tirgu Murešu 14. i 15. marta.

Selektor seniora Miloš Ponjavić poveo je Vilmoša Zavarka i Daniela Tepšu (Sport, Podbrezova), Miloša Simijonovića, Radovana Vlajkova i Igora Kovačića (svi Beograd), Roberta Ernješija (Segedin), Uroša Jagličića i Gorana Čalukovića (Metalac, Gornji Milanovac).

Na spisku selektora seniorki Dragana Fatovića su: Zorica Barać, Livia Santo (obe Pionir, Subotica), Jovana Stantić i Marijana Oros (Radnički, Novi Sad), Ksenija Milosav (SPC Vojvodina, Novi Sad), Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Vesna Boškov (Banat, Zrenjanin) i Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin).

Selektor kadeta Mirko Čukvas odlučio se za ovu šestorku: Željko Garafijat i Želislav Jakab (Dolina, Padina), Vuk Boškov (Banat, Zrenjanin), Sebastijan Molnar (Jedinstvo, Novi Bečej), Ilija Ostojić (Vrbas) i Nemanja Balać (Apatin). Kod kadetkinja, koje vodi selektor Ljubomir Štetin, u Rumuniji će igrati: Hermina Lukač (Pionir), Kristina Ljubenković (Pobednik, Beograd), Angela Zolnai (Jedinstvo, Novi Bečej), Olivera Čikoš i Milica Perin (Banat, Zrenjanin) i Ivana Arsić (Prva petoletka, Trstenik).

Vođa srpske delegacije u Rumuniji biće Uroš Dragojlović predsednik KSS koji je istakao:

- Ovo je prvi od tri prijateljska meča do polaska na seniorski i kadetski Šampionat sveta čiji će domaćin biti Špajhersdorf u Nemačkoj od 12. do 23. maja. Igraćemo, potom, 19. aprila u gostima protiv seniorskih selekcija Nemačke a poslednji i najjači test nam je protiv svetskih šampiona selekcija Mađarske u Banji Junaković i Bačkoj Topoli 2. i 3. maja. Ove godine imamo mnogo obaveza i bogat program i bez podrške Ministarstva omladine i sporta Srbije ne bisimo mogli da ga sprovedemo na čemu se još jednom posebno zahvaljujemo.

Posle godine uspeha – godina izazova

 

VRBAS, 12. mart (Info centar)- Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović na godišnjoj Skupštini KS Srbije u Vrbasu, istako je da je prošla godine po svemu bila izuzetno uspešna za srpsko kuglanje jer je na kadetskom Svetskom kupu i juniorskom i sernirkom šampionatu sveta u Brnu osvojeno 15 medalja i Srbija je bila po broju trofeja najuspešnija nacija ispred Mađarske sa 12 i Nemačke sa devet.

- Na Svetskom kupu za kadete u Brnu prošle godine, Alen Kujundžić je osvojio pojedinačno zlato i bronzu u paru sa Kristinom Ljubenković. – sumirao je učinak u izveštaju Dragojlović.- Na juniorskom Šampionatu sveta sedam medalja osvojio je srpski podmladak: zlatom se treći put za redom okitila juniorska muška reprezentacija sa svetskim rekordom, Igor Kovačić u kambinaciji sa svetskim rekordom i Maja Đukić i David Lainšak u miksu, srebro je pripalo Radovanu Vlajkovu u kombinaciji i Igoru Kovačiću u sprintu, dok su bronzane medalje osvojili Igor Kovačić i Robert Ernješi u tandemu i Vesna Boškov u sprintu. Ssniori su nas obradovalai sa sa šest trofeja: srebro je pripalo Igoru Kovačiću u kombinaicji, a bronze Goranu Ostojiću pojedinačno, Igoru Kovačiću u sprintu sa svetskim rekordom, Vilmošu Zavarku u sprintu, Jasmini Anđelković i Čongoru Baranju u miksu i Vilmošu Zavarku u kombinaciji. Raduje što su u ovoj godini punoj izazova mnogi juniori i juniorke ušli u seniorske reprezentacije. Dragojlović je čestitao i klubovima Beogradu i Pioniru na odličnim rezultatima u međunarodnim kupovima i istakao su ovi uspesi rezultat dobrog rada u klubovima ali cele kuglaške organizacije. Kuglaši Beograda osvojili su treće, a kuglašice Pionira četvrto mesto u Svetskom kupu i plasirali se na fajnal for Lige šampiona u Nemačkoj

Dragojlović je istakao da na kadetskom i seniorskom Šampionatu sveta u Špajhersdorfu od 13. do 23. maja srpski kuglaši i kuglašice imaju veliku obavezu da potvrde visok ugled, ali i da su u ovoj sezoni brojne obaveze i na drugim poljima:

- Moramo svi, od kluba do saveza, da uložimo maksimalne napore na revitalizaciji objekata i izgradnju novih, kao i na školovanju stručnog kadra jer bez dobrih uslova i vrhunskog stručnog rada nema ni rezultata – podvukao je Dragojlović.- Nismo atraktivan sport i teško dolazimo od sponzora što ne sme da nas obeshrabri i moramo da intenziviramo našu marketinšku aktivnost. U razgovorima sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta pokušaćemo da povećamo broj pansiona za kampove iz kojih su izašli skoro svi osvajači medalja prošle godine. Upoznavanje trenera i sportskih radnika sa anti doping pravilima je obaveza ne samo saveza nego i klubova i ovoj veoma osetljivoj oblasti, gde nemamo mnogo iskustva, moramo da posvetimo posebnu pažnju.

Krajem prošle godine Kuglaški savez Srbije je imao izuzetno zapaženo predstavljanje na Sajmu sporta u Beogradu. Posebnu pažnju privukla je kuglana sa jednom stazom koju je obezbedio Miloš Milivojević predstavnik firme Funk za Srbiju. Dragojlović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Sporskom savezu Srbije na podršci programima KSS, kao i direktoru reprezentacije Milanu Cviki Jovanoviću, Zoranu Stanojeviću članu UO KSS i Radovanu Simoviću diretoru Vode Vrnjci bivšem predsedniku KSS i kuglaškom radniku i kuglašu iz Kragujevca. Sednici je prisustvovalo 17 od 25 delegata koliko je skupštinski saziv.

Doskorašnji predsednik KS Beograda Petar Grebenar iskoristio je svečanu priliku i uručio Milošu Mitroviću dugogodišnjem kuglaškom radniku posebnu plaketu KS Beograda za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji kuglaškog sporta.

Izvučeni parovi polufinala Kup Srbije

 

VRBAS, 12. mart (Info centar).- Polet Agro Višković (Sombor) igraće protiv šampiona i branioca trofeja u polufinalu Kupa Srbije 11. aprila u 17,30 časova u Bačkoj Topoli odlučeno je žrebom u Vrbasu. U prvom polufinalu od 15 časova sastaće se beogradski Partizan i novosadski Radnički.

U ženskom polufinalu od 11 časova igraće beogradski EDB i šampion i branilac titule subotički Pionir, a potom od 12,30 časova ženski tim Radničkog iz Novog Sada i Apatin. Interesantno da su svojim ekipama najteže rivale izvukli upravo predstavnici Poleta „Agro Višković“ odnosno EDB.

Finale je 12. aprila takođe u Bačkoj Topoli. Kuglašice igraju od 11 časova, kuglaši od 13,30 časova. Igraće se na svih šest staza.