spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Srpski miks peti na SP
Fatović izabrao za SP

Srpski miks peti na SP

ŠPAHERZDORF, 7. maj (Info centar).- Srpski miks Tanja Petrović (546) – Mateja Šakić (505) zauzeo je sa 1.051 čunjem peto mesto na pionirskom kuglaškom Svetskom kupu u Špajherzdorfu u Nemačkoj.

Zlatnu medalju osvojio je namački par Samnata Jones (602) i Aleksander Leserer (527) sa 1.529 čunjeva. Srebrom su se sa 1.069 čunjeva okitili mađarski pioniri Sofija Solteš (561) – Gergelji Gomboš (508) dok je bronza pripala poljskoj kombinaciji Sandra Scepska (534) – Jakub Cvojžinski (531) sa ukupno 1.065 čunjeva.

Odigrane su i pojedinačne kvalifikacije. Tanja Petrović je prošla među osam finalistkinja kao sedma sa 536 čunjeva, dok je Mateja Šakić bio deseti sa 486 čunjeva.

Pojedinačno finale je u petak 8. maja.

Fatović izabrao za SP


BANjA JUNAKOVIĆ, 7. maj (Info centar).- Dragan Fatović, selektor ženske seniorske kuglaške reprezentacije Srbije, odredio je, posle priprema u Banji Junaković, osam kuglašice koje će igrati na ekipnom Šampionatu sveta u Špaherzdorfu u Nemačkoj od 13. do 23. maja.

Na spisku su Hermina Lukač, Livia Santo, Zorica Barać (sve Pionir), Maja Đukić, Jovana Stantić (obe Radnički, Novi Sad), Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad), Marija Kresović (Kristal) i Ksenija Milosav (SPC Vojvodina, Novi Sad). Hermina Lukač će igrati i na kadetskom pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu sveta u Špajherzdorfu od 8. do 13. maja.

- Na pripremama je bilo devet kuglašica i u Nemačku neće putovati Marijana Oros iz novosadskog Radničkog – kaže Fatović.- Odigrale su i trening utakmicu sa muškom selkcijom i ponovo zabeležile odličan rezultat 3.558 čunjeva, više nego protiv Mađarske prošlog vikenda prvog dana prijateljskog meča, kada su srušile 3.534 čunja. U dobroj formi putuju u Nemačku, nadam se lepim vestima.

Seniori su bili fantastični i oborili 4.043 čunja više od svetskog rekorda Mađara 4.012. Seniorke su im uzele samo četiri set poena a od toge jedan je osvojila Jovana Stantić protiv Vilmoša Zavarka, najboljeg kuglaša sveta: Stantićeva je u prvom setu srušila 185 čunjeva, Zavarko 160... Muškarci su, kao pravi džentlmeni, davali seniorkama po 50 čunjeva prednosti, ali je samo Marija Kresović iskoristila ovaj bonus protiv Gorana Čalukovića 580:598.

Selektor seniora Miloš Ponjavić, koji na pripremama ima deset kuglaša, odrediće sastav za SP po završetku rada u Banji Junaković u petak 8. maja.

Kuglašice Srbije će igrati u “D“ grupi sa Češkom (bronza sa prošlog SP), Slovačkom i Estonijom,

U „A“ grupi za kuglašice su Rumunija (vicešampion sveta), Austrija, Italija i Danska, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Nemačka, Poljska i kvalifikant, u „C“ grupi su Hrvatska (bronza sa SP 2013), Slovenija, BiH i kvalifikant. Kvalifikanti su Crna Gora i Francuska.

Muška reprezentacija Srbija, koja je pre dve godine na SP u Zalaegersegu osvojila bronzu, igraće u grupi „B“ sa Poljskom, Italijom i jednim od kvalifikanata (BiH, Estonija, Crna Gora i Danska).

U „A“ grupi su Hrvatska, Slovenija, Slovačka i kvalifikant, u „C“ grupi Rumunija (bronza 2013), Nemačka, Francuska i kvalifikant i u „D“ grupi Mađarska (brani titulu), Austrija, Češka i kvalifikant.

U drugoj fazi, prvoplasirani iz „B“ grupe igra sa drugoplasiranim iz „D“ grupe i obrnuto. Na isti način ukrštaju se A“ i „C“ grupa