spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ KSS
RESULTS OF NBC WORLD RANKING LIST TOURNEY BORAC 2013 (BIH)  20.04.2013 PREUZMI

Ponjavić odredio tim za Makedonce

Piše B. Vasić

Kuglanje

Ponjavić odredio tim za MakedonceBEOGRAD, 22. april (Info centar).- Miloš Ponjavić, profesor, selektor muške seniorske kuglaške reprezentacije Srbije, dvostrukog šampiona sveta (2009. i 2011). Odredio je kandidate za prijateljski meč sa Makedonijom u Kruševcu 27. i 28. aprila.
Na spisku su Jovan Ćalić i Vilmoš Zavarko (Sport, Podberzova), Daniel Tepša, Čongor Baranj, Goran Ostojić i Arpad Antal (Beograd,), Uroš Jagličić (Metalac, Gornji Milanovac) i Igor Kovačić (Crvena zvezda).
Prvog dana, u subotu 27. aprila igraće se nezvanična prijateljska utakmica sa osam igrača, a drugog dana u nedelju 28. aprila zvanični prijateljski meč sa šest kuglaša.
Seniorska ženska reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč u Segedinu 4. maja, a 5. maja sastaće se muške i ženske kadetske reprezentacije Mađarske i Srbije, takođe u Segedinu. Selektor  seniorki Mirko Čukvas i kadeta i kadetkinja Dragan Fatović i Ljubomir Šteti tek će odrediti sastave.
Ovim utakmica, u završnu fazu ulaze pripreme za ekipni seniorski  i pojednačni i ekipni kadetski Šampionat svetaod 9. do 25. maja u Zalaegersegu u Mađarskoj. Srbija brani seniorsku mušku šampionsku titulu osvojenu u Sarajevu 2011.
U kadetskoj konkurenciji, Srbija je  2011. u Sarajevu bila najuspešnija zemlja sa ukupno osam medalja – četiri zlatne i četiri bronzane!  Šampioni sveta postali su kadetska muška reprezentacija, kadetski tandem Balaž Kovač - Igor Kovačić, ženski tandem Milana Pavlic- Maja Đukić i Robert Ernješi u kombinaciji, dok su četiri bronze pripale Robertu Ernješiju – pojedinačno, miksu Balaž Kovač - Maja Đukić i u sprintu Ivoni Ač i Igoru Kovačiću. Po dva zlatna i bronzani trofej imali su  Robert Ernješi, Balaž Kovač i Igor Kovačić i po tome su bili najuspešniji takmičari na šampionatu.
U Zalaegersegu seniori će igraće u „D“ grupi sa reprezentacijama Rumunije i Italije a četvrto mesto popuniće jedan od kvalifikanata (Nemačka – nije igrala u na SP Sarajevu 2011. pa mora u kvalifikacije,  Crna Gora, Danska, Katalonija i Švajcarska).
Kuglašice su u „B“ grupi sa Rumunijom, Estonijom i ekipom iz kvalifikacija (Nemačka - nije igrala u Sarajevu pa mora u kvalifikacije, Poljska, Katalonija, Francuska i Crna Gora).
Ostale – grupe – kuglaši, „A“: Mađarska, Austrija, BiH i kvalifikant, „B“: Slovenija, Hrvatska, Slovačka i Francuska, C“: Češka, Makedonija, Poljska i kvalifikant. Dve najbolje ekipe iz grupa „A“ i „B“, odnosno „C“ i „D“ u drugom krugu formiraju dve nove grupe (prenose se bodovi) odakle po unakrsnom sistemu po dve ekipe igraju polufinale.
Kuglašice, „A“: Slovenija, Hrvatska, Makedonija i kvalifikant,  „C“: Austrija, Češka, Italija i kvalifikant, „D“: Mađarska, Slovačka, BiH i Danska. Po dve najbolje ekipe iz „A“ i „B“ odnosno „C“ i „D“grupe formiraće dve nove grupe odakle će po dve najbolje ekipe po unakrsnom sistemu igrati polufinale.
Na SP 2011. u Sarajevu medalje su osvojili - kuglaši: 1. Srbija, 2. Mađarska, dve bronze: Češka i Slovenija, kuglašice: 1. Mađarska, 2. Rumunija, dve bronze Austrija i Slovenija.