spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ KSS

START PLAN MWP 2015

LINK KA ZVANIČNOJ STRANICI

LINK ZA DIREKTAN PRENOS


Osam srpskih klubova pred svetskim izazovima

Piše B. Vasić


   

 

BEOGRAD, 28. septembar (Info centar) - Osam srpskih klubova učestvovaće u elitnim međunarodim kuglaškim takmičenjima od 28. septembra do 3. oktobra.

U Svetskom kupu (Kupu šampiona) u kome učestvuju nacionalni prvaci, u Bačkoj Topoli na prekrasnoj „Funk areni“ igraće prvaci Srbije Pionir (kuglašice) i Beograd (kuglaši). Prijavljeno je deset ženskih ekipa i 13 muških ekipa. Iz ovog takmičenja sedam timova stiče pravo igranja u Ligi šampiona (ako su se prijavile). Kod kuglašica potvrdu učešća dalo je sedam ekipa, a kod muškaraca deset. I Pionir i Beograd su potvrdili da će igrati LŠ ako se kvalifikuju. Titulu kod kuglaša brani Rot vajs iz Nemačke. Lane je Beograd bio treći. Kod kuglašica, Celjanke dolaze u Bačku Toplu da brane trofej. Pionir je 2014. bio četvrti.

Evropski kup (igraju nacinalni vicešampioni) odigraće se u Straubingu u Nemačkoj. Srbiju će predstavljati kuglaši Metalca iz Gornjeg Milanovca i kuglašice novosadskog Džambo investa. Za Ligu šampiona iz ovog takmičenja ide pet ekipa. Kod kuglašice su, međutim, samo četiri tima (od 12) potvrdila da žele u elitno takmičenje, a kod kuglaša 11 (od 14). Oba srpska predstavnika neće u LŠ. Kuglaši mađarskog Zalaegersega i kuglašice rumunskog Elektro Mureša brane titule. Prošle godine je u ovom kupu igrao samo muški tim Niš puta i zauzeo deveto mesto.

Kup NBC federacije (učestvuju trećeplasirani timovi iz liga i pobednici nacionalnih kupova) odigraće se u Ricingu u Aistriji. Srpsko kuglanje predstavljaće u muškoj konkurencniji Crvena zvezda i Radnički (Novi Sad) a u ženskoj Banat iz Zrenjanina i Apatin. Prijavljeno je 14 ženskih ekipa (jedna se prijavila za Ligu šampiona) i 23 muške ekipe (14 je potvrdilo da bi igralo u Ligi šampiona). Iz ovog takmičenja tri ekipe stiču prvo igranja u LŠ. Od klubova iz Srbije samo je Radnički potvrdio da bi, ako se kvalifikuje, išao u Ligu šampiona. Prošle godine slavili su kuglaši ita


lijanskog Nojmarkta i kuglašice Istre iz Poreča. Lane su kuglaši Crvene zvezda bili 12, dok su kuglašice Kristala zauzele deveto mesto.