spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Završen međunarodni kamp u Vrbasu
Delegacija Kuglaškog saveza Srbije u poseti strelcima
Počeo međunarodni kamp u Vrbasu
Crvena zvezda bolja od Makpetrola

Završen međunarodni kamp u Vrbasu

 

VRBAS, 9. avgust (Info centar).- Kamp Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) koji je organizovao Kuglaški savez Srbije u Vrbasu završen je podelom medalja najuspešnijim polaznicima i diploma svim učesnicima.

- Zahvaljujem se Kuglaškom savezu Srbije, predsedniku Urošu Dragojloviću i uglednim trenerima Milošu Ponjaiću, profesoru i Vojku Pavloviću na sjajno osmišljenom programu u zaista izvanrednim uslovima – rekao je Jiri Jančalek potpredsednik FIK NBC zadužen za mlađe kategorije

Uroš Dragojlović je istakao da ovakvi kampovi mnogo znače svakom mladomm kuglašu i kuglašici:

- Imali su priliki da rade sa vrhunskim trenerima u odličnim uslovima koje pruža Vrbas – kuglana, atletska staza, dvorana, fudbalski tereni, bazeni...Uveren sam da ćemo iz ovog kampa 85 procenata polaznika videti dogodine na stazama na kadetskom Šampionatu svete i nadam se da ćemo se zajedno radovati svakoj osvojenoj medalji.

Miloš Ponjavić, rukovodilac kampa, je pohvalio sve polaznike za predan rad i disciplinu u kampu i istakao:

- U ovoj generaciji imamo nekoliko veoma talentovanih kuglašica i kuglaša, ali se oseća da se sa njima nedovoljno trenira u klubovima a bez toga nema napretka. Govorim im da moraju individualno mnogo više i ozbiljnije da rade. Istakli su se Brigita Zolnai koja je najtrofejnija polaznica sa tri medalje i Vuk Boškov koji je napredovao i bio je bolji nego lane. Od stranaca, Česi su najprijatnije iznenađenje, imaju odličnu selekciju. Hvala na odličnoj saradnji kolegama - trenerima pre svih Vojku Pavloviću, češkim stručnjacima Ranati Šimunkovoj, Zdeneku Jarošu, Stanislavu Novaku kao i i Iztoku Kovaču iz Slovenije. Domaćinima u CFK „Drago Jovović“, gde smo imali sjajan smeštaj, ishranu i odlične uslove, hvala na gostoprimstvu.

Kamp je posetio i selektor kadeta Dragan Fatović, a polaznici su imali priliku da gledaju kako igra najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko, kao i srpski reprezentativci Čongor Baranj i Antal Arpad koji su nekoliko puta dolazili u Vrbas.

Kod devojčica najuspešnija je bila bila srpska kuglašica Brigita Zolnai koja je slavila u pojedinačnom delu i za kombinaciju, dok je u sprintu osvojila srebro. Josef Brtnik iz Češke je osvojio sva tri zlata - sprint, pojedinačno i kombinacija. Od srpskh kuglaša bronzanu medalju osvojio je Vuk Boškov u kombinaciji.

Iz Srbije u kampu je bilo osmoro polaznika: Kristina Ljubenković, Sebastian Molnar, Vuk Boškov, Brigita Zolnai, Ilija Jevremović, Nataša Lazarević, Želislav Jakab i Ivana Arsić. Iz Češke i Slovenije bilo je po šestoro polaznika i iz BiH trojica.

Delegacija Kuglaškog saveza Srbije u poseti strelcima

 

NOVI SAD, 4. avgust (Info centar).- Delegacija Kuglaškog saveza Srbije u kojoj su bili Uroš Dragojlović predsednik, generalni sekretar Vojko Pavlović, kadetska i juniorska reprezentativka, bronzana sa pionirskog Svetskog kupa u tandemima ove godine Kristina Ljubinković, kao i predsednik Komisije za informisanje KSS Branimir Vasić, pratila je takmičenja na „Velikoj nagradi Novog Sada“ u streljaštvu.

Uroš Dragojlović se zadržao se u kraćem razgovoru su sportskim direktorom Streljačkog saveza Srbije Srećkom Pejovićem, olimpijskim šampionom iz Seula 1988. Goranom Maksimovićem, kragujevačkim olimpijcem Stevanom Pletikosićem, sekretarom družine „Novi Sad 17090“ i „bronzanom“ iz Barselone 1992. Arankom Binder kao i drugim steljačkim radnicima.

- Kuglaši su na dva Svetska prvenstva i Svetskom kupu u Brnu u maju osvojili 15 medalja, bili smo najtrofejnija nacija i u Srbiji smo jedan od od najuspešnijih neolimpijskih sportova. Od sveg srca želim strelcima da na Šampionatu sveta u Granadi u septembru budu takođe uspešni, da nas obraduju trofejima i olimpijskim vizama za Rio – poželeo je Srećku Pejoviću predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Naravno da uvek navijamo za strelce, posebno za Kragujevčane Pletikosića i Stefanovića, koji su prve komšije kuglašima u Kragujevcu jer kuglanu od strelišta deli samo zid...

Počeo međunarodni kamp u Vrbasu

 

VRBAS, 4. avgust (Info centar) - Kamp Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) počeo je u Vrbasu i trajaće do subote 9. avgusta. U kampu će raditi 23 polaznika pionirskog i kadetskog uzrasta iz Slovenije (šestoro), Češke (šestoro), BiH (troje), Slovačke (dva) i Srbije (šestoro).

Rukovodilac kampa je Miloš Ponjavić, profesor, selektor srpske seniorske reprezentacije dvostrukog šampiona sveta, a asistent će mu biti Vojko Pavlović selektor juniorske selekcije Srbije svetskih šampiona i rekordera. U stručnom timu biće i dvoje trenera iz Češke i jedan iz Slovenije.

- Kuglaški sevez Srbije od 2000. organizuje domaće kampove uz ogromnu podršku Ministarstva omladine i sporta i u njima su stasali brojni šampioni i osvajači medalja u svim kategorijama - rekao je u pozdravnoj reči na otvaranju kampa Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije.- Drugu godinu za redom smo i organizatori međunarodnog kampa koji je FIK NBC pokrenula pre četiri godine po uzoru na naše kampove i drago nam je što možemo da u Vrbasu, koji ima možda i najbolje uslove za organizaciju u Evropi, ugostimo ovako veliki broj talenata. Kampom će rukovoditi dvojica trenera koji su, vodeći srpske reprezentacije, dosegli svetske visine, a pomagaće im i vrsni inostrani sručnjci tako da sam uveren da će polaznici imati šta da nauče.

Potpredsednik FIK NBC zadužen za rad sa mladima Jiri Jančalek (Češka) zahvalio se KSS na gostoprimstvu i poželeo uspeh u radu polaznicima i trenerima. Šef marketinga FIK NBC, agilni slovenački kuglaški radnik Franc Gornik, obezbedio je i prigodne suvenire polaznicima, koji će na kraju dobiti i posebene diplome FIK NBC.

- Trudićemo se da vas, pre svega, usmerimo da budete dobri sportisti, jer samo tako možete da postanete i vrhunski kuglaši – rekao je polaznicima Miloš Ponjavić – Program je tako koncipiran da će biti i napornog trčanja, gimnastike i vežbi istezanja i, naravno, mnogo treninga na kuglani. Vrbas pruža izvanredne uslove i za fudbal, košarku kao i plivanje, ali biće vremena i za druženje. U kampu ćete mnogo naučiti o sportu za koji ste se opredelili, ali steći i nova prijateljstva koja ostaju zauvek.

Planirano je da se polaznici kampa na kraju i takmiče u disciplinama sa programa SP i Kuglaški savez Srbije je obezbedio i medalje za najuspešnije.

FIK NBC nije ove godine imao mogućnosti da organizuje kamp. Na predlog Franca Gornika, šefa marketing tima FIK NBC, sportski direktor FIK NBC Knut Vagner je prihvatio da Vrbas ponovo bude domaćin. Prošle godine svi polaznci su otišli oduševljeni iz Vrbasa. Troškove snose nacionalne federacije polaznika kampa, koji imaju odlične uslove smeštaja i na raspolaganju kuglanu sa četiri staze, tartan atletsku stazu, fudbalski teren, dvoranu za košarku, odbojku i mali fubal i nekoliko bazena sve u sklopu CFK „Drago Jovović“ čiji su zaposleni sjajni domaćini kuglaškom podmlatku.Crvena zvezda bolja od Makpetrola

 

SUBOTICA, 16. avgust (Info centar).- Kuglaši Crvene zvezde pobedili su u prijateljskoj utakmici višestrukog šampiona Makedonije, skopski Makpetrol na kuglani u Subotici sa 3.428:3.186 u čunjevima i 6:2 u igračkim poenima.

Igrač dana bio je srpski internacionalac Željko Miličević, pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku, sa 637 čunjeva. Odlično su odigrali i Saša Juhas sa 576 čunjeva kao i Bojan Kličarić sa 569 čunjeva. Kao gost igrao je i do prošle godine prvotimac crveno belih, sada pojačanje šappiona Beograda, svetski seniorski vicešampion i juniorski prvak sveta Igor Kovačić, koji je oborio 569 čunjeva. Kod gostiju, koji su iskoristili priliku da odigraju meč sa Crvenom zvezdom na proputovanju na međunarodni turnir u Podbrezovoj u Slovačkoj, najbolji je bio Sokolovski sa 584 čunja.

PRIJATELjSKI MEČ CRVENA ZVEZDA – MAKPETROL SKOPLjE 3.428:3.186 (6:2). Rezultati igrača: Željko Miličević - Stojanovski 1:0 (637:532, 4:0), Jovan Kerečki – Todorovski 0:1 (549:554, 2:2), Marko Antić - Velčanski 1:0 (528:491, 3:1), Igor Kovačić (kao gost) - Kostov 1:0 (569:497, 4:0), Saša Juhas - Sokolovski 0:1 (576:584, 1,5:2,5), Bojan Kličarić - V. Nikolovski 1:0 (569:528, 3,5:0,5). Meč je sudio Pero Skenderović.