spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IN MEMORIAM
 

Preminuo Milan Maričić
RUMA, 3. maj (Info centar).- Istaknuti kuglaški pregalac Milan Maričić (82) preminuo je posle duge i teške bolesti u Rumi, gde je i sahranjen.
Rođen je u Zrmanji i sa kolonistima je došao u Rumu, gde je počeo da se bavi kuglanjem, a potom je bio i izuzetno vredan sportski radnik, trener i kuglaški sudija.
U bivšoj Jugoslaviji, bio je u nekoliko mandata član rukovodstva Kuglaškog saveza Jugoslavije i radio je i u nekoliko komisija. Njegovim zalaganjem, krajem osamdesetih u Rumi je sagrađena prva moderna kuglana sa šest staza koja je izuzetno pomogla usponu i razvoju kuglaškog sporta u Srbiji. Od 1992. do 1996. bio je predsednik Izvbšnog odbora Kuglaškog saveza SR Jugoslavije. Radio je i u upravnim odborima i komisijama Kuglaškog saveza Vojvodine. Poslednjih godina zbog teške bolesti nije ga bilo u kuglanju.
Odlaskom Milana Maričića kuglaški sport Srbije izgubio je izuzetnog sportskog radnika i sudiju, a kuglaši iskrenog prijatelja i velikog zaljubljenika u ovaj sport.