spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Završen međunarodni kamp talenata u Vrbasu

Kuglanje

 

Svetske nade oduševljene kampom u Vrbasu

 

VRBAS, 10. avgust (Info centar).- Treći međunarodni kamp kuglaških nada završen je u Vrbasu. Na rastanku, 19 mladih kuglašica i kuglaša iz Slovenije, Češke, Hrvatske i Srbije bilo je oduševljeno boravkom i uslovima jer su pored kuglane na raspolaganju imali i fudbalski teren, atletsku stazu, dvoranu, mini golg, bazen...

- Na kadetskom prvenstvu sveta ove godine u Zalaegersegu, čak 14 polaznika međunarodnog kampa u Podbrezovoj prošle godine osvojilo je medalje – rekao je prilikom uručenja diploma polaznicima i trenerima direktor kampa Miloš Ponjavić, profesor, selektor seniorske reprezentacije Srbije - Po onom što ste pokazali ove godine, vi ste bolja generacija i na vama je sada, da to i dokažete na stazi. Bili ste disciplinovani i radni, nastavite tako i u svojim klubovima. Nadam se da će te prijateljstva koja ste ovde stekli negovati i gajiti. Ona su veoma dragoceni deo sporta. Zahvaljujem se kolegama, trenerima Francu Belcijanu i Iztoku Kovaču iz Slovenije, Milošu Milivojeviću iz Hravatske, Stanislavu Novaku iz Češke i Vojku Pavloviću iz Srbije na pomoći i saradnji kao kao i našim domaćinima u Vrbasu na izuzetnom gostoprimstvu.

Kamp su posetili poslanik slovenačke skupštine i vođa poslaničke grupe Državljanske liste Rihard Braniselj i predstavnik Kuglaškog saveza Slovenije Franc Gornik, kao i Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC, koji je uručio i trofeje najboljima na kraju kampa.

U tandimima, slavili su Sanela Milosav (Srbija) i Ivan Betlehem (Hrvatska), srebro su osvojili Vesana Boškov (Srbija) i Matej Novak (Slovenija) a dve bronze Tina Hren (Slovenija) - David Lainščak (Srbija) i Maruša Forjanič (Slovenija) - Tibor Nemet (Hrvatska).

Kristina Ljubenković (Srbija) bila je najbolja u sprintu, Leila Lisjak (Slovenija) osvojila je srebro a dve bronze pripale su Saneli Milosav (Srbija) i Šarki Ondrejovoj (Češka).

David Lainščak (Srbija) bio je najbolji u srintu za dečake, pobedivši u finalu Alena Kujundžića (Srbija). Bronze su osvojili Tibor Nemet (Hrvatska) i Gregor Poljanšek (Slovenija).

Slovenka Maruša Forjanič osvojila je sa odlična 593 čunja zlatnu medalju u pojedinačnom delu ispred Hermine Lukač (Srbija) sa 566 i Kristine Ljubenković (Srbija) sa 561 čunj.

Alen Kujundžić (Srbija) sa 592 čunja pobedio je u pojedinačnom delu ispred Ivana Betlehema (Hrvatska) 591 i Tibora Nemeta (Hrvatska) 572 čunja.

U kombinaciji za devojčice slavila je Hermina Lukač sa 1.126 čunjeva (560 i 566) ispred Vesne Boškov (obe Srbija) sa 1.098 (561 i 537) i Maruše Forjanič (Slovenija) sa 1.095 čunjeva (502 i 593).

Matej Peternelj (Slovenija) koji je jedini u kampu oborio preko 600 čunjeva (603 u prvom bacanju ) osvojio je titulu u kombinaciji za dečake sa 1.148 čunjeva (603 i 545). Alen Kujundžić (Srbija) je drugi sa 1.133 čunja (541 i 592) dok je bronza pripala Ivanu Betlehemu (Hrvatska) sa 1.122 čunja (531 i 591).

Češki trener Stanislav Novak uručio je prigodne suvenire Maruši Forjanič (Slovenija) i Alenu Kujundžiću (Srbija) najuspešnijim polaznicima kampa po broju trofeja. Forjaničeva je osvojila tri medalje – zlato i dve bronze, Kujundžić takođe tri - zlato i dva srebra.

 


 

  

  

Kuglanje

 

Međunardni kamp talenata u Vrbasu

 

VRBAS, 7. avgust (Info centar).- Treći kamp Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC počeo je Vrbasu, pod rukvodtsvom srpskog stručnjaka Miloša Ponjavića.

Kamp je otvorio Uroš Dragojlović potpredsednik Međunarode kuglaške federacije FIK NVC i predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

- Ukupno učestvuje 19 polaznika, deset dečaka i devet devojčica iz Češke Slovenije, Hrvatske i Srbije – kaže Miloš Ponjavić, koji je pre tri godine osmislio programe međunarodnih kampova za FIK NBC - U kampu su i treneri Franc Belcijan i Iztok Kovač iz Slovenije, Miloš Milivojević iz Hravatske, Stanislav Novak iz Češka i Vojko Pavlović iz Srbije. Zahvaljujemo sa našim domaćinima u Vrbasu, uslovi su izvanredni uz korišćenje kuglane, svih sportskih terena i bazena. Trudimo se da program bude raznolik i intersantan, da se ne svodi samo na kuglanje i da mlade kuglašice i kuglaše upoznamo i kako da se pravlno zagreju ali i opuste posle takmičenja i treninga, koliko su važne kondicione pripreme i sportski način života i ishrane...

Očekuje se dolazak u kamp i Zigfrida Švajkarda, predsednika Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC. U poseti su bili poslanik slovenačke skupštine i vođa poslaničke grupe Državljanske liste Rihard Braniselj i predstavnik Kuglaškog saveza Slovenije Franc Gornik.

U kampu su iz Srbije osvajači medalja sa kadetskog Šampionata sveta u Zalaegersegu u Mađarskoj u maju ove godine Vesna Boškov (srebro, pojedinačno- klasik), Alen Kujundžić (srebro – sprint), David Lainščak (bronza – sprint) i člance ženske kadetske reprezentacije koje su sa Vesnom Boškov osvojile ekipnu bronzu Hermina Lukač, Sanela Milosav, Katarina Ljubenković i Angela Zolnai.

- Ovo je treći kamp FIK NBC - rekao je Uroš Dragojlović predsednik KSS u pozdravnoj reči poželevši dobrodošlicu učesnicima, trenerima i gostima.- Prvi je održan u Nemačkoj, drugi u Slovačkoj u Podbrezovoj i treći je u Srbiji. Međunarodni kampovi su organizovani po uzoru na naše, koje održavamo već deceniju i kroz koji su prošli skoro svi osvajači medalja na šampionatima sveta u svim uzrastima. Oni ne samo da pomažu polaznicima, već na njima određena iskustva razmenjuju, ali i stiču nova znanja, najugledniji treneri i nacionalni selektori, pa su, i u tom pogledu, veoma korisni.

Kamp će trajati do 10. avgusta.