spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ KSS
MINI PRELAZNI ROK NEPOTPUN PREUZMI

Dva pojačanja Partizana


Zavarko - sa druge planete!


Dva pojačanja Partizana

 

BEOGRAD, 1. januar (Info centar).- Superligaš Partizan, koji je jesenji deo šampionata završio na petom mestu, doveo je u mini prelaznom roku dva pojačanja. Iz somborskog Poleta AV stigao je do prošle sezone standardni prvotimac šampiona Beograda Nikola Popović, dok je iz IMR došao takođe nekadašnji prvotimac Beograda Dejan Jovanović. Popović i Jovanović nisu još registrovani jer „nisu regulisane finansijske obaveze“. Partizan je napustio iskusni Petar Knežević i preselio se u redove srpskoligaša beogradskog Soko Štark Avala Ade.

Redove superligaša Vodovoda iz Kragujevca napustio je Velibor Radović i otišao u tim srpskoligaša Prvu petoletku iz Trstenika.

Reprezentativka Marija Kresović (devojačko Gajin) napustila je SPC Vojvodinu i u drugom delu šampionata igraće za zrenjaninski Kristal, koji je prvi deo završio na četvrtoj poziciji.

Pobednik kadetskog Svetskog kupa prošle godine u Brnu i bronzani u miksu sa Kristinom Ljubenković, subotički mladi as Alen Kujundžić napustio je Sentu Visa prom i igraće sa Spartak 024.

Ostali prelasci u mini prelaznom roku: Igor Gajić u IMR (iz Tehnohemije), Nebojša Novaković u Čačak (iz Metalca, Gornji Milanovac), Rada Stojkov u Petrovaradin (iz Džambo investa, Novi sad), Robert Rakanović u „13. maj“, Novi Sad (iz Radničkog, Novi Sad), Radivoj Đurić u Spartak 024 (iz Radničkog, Novi Sad), Miroslav Cvijanović u Džambo invest, Novi Sad (iz „Novog Sada 1932“) i Miloš Mihajlović u Kljajićevo (iz Korduna, Kljajićevo).

U mini prelaznom roku pravo prelaska imali su samo kuglaši i kuglašice koji su u prvom delu prvenstva odigrali najviše tri utakmice za stari klub.

FINALE START PLAN PREUZMI
REZULTATI PREUZMI
RASPIS PREUZMI
NAJAVA PREUZMI

Zavarko - sa druge planete!

 

BAČKA TOPOLA, 28. decembar (Info centar).- Vilmoš Zavarko je – sa druge planete! Ono što je pokazao u dva dana turnira u Bačkoj Topoli svrstava ga u kuglaške vanzemalјce: dva puta je rušio rekord kuglane sa više od 700 čunjeva (701 i 711) a u velikom finalu „Vojvođanske velike nagrade“ pobedio je sa 699 čunjeva, samo čunj manje od granice od 700 „drva“ koja je san svakog igrača!

Predajući i mu nagradu direktor „Funk arene“ u Bačkoj Topoli, jedne o najlepših kuglana u svetu Miloš Milivojević je prvo konstatovao da je Zavarko najbolјi igrač svih vremena a onda je u šali rekao da je izneverio očekivanja i oborio čunj manje od 700 „drva“!

Drugo mesto sa 654 čunja pripalo je zvaničnom svetskom rekorderu (734) i svetskom šampionu u kombanaciji Tamašu Kišu (Mađarska) sa 654 čunja, a treće u uzbudlјivoj završnici Žoboru Zapletanu (Mađarska) koji je dobio vajld kartu za finale, sa 639 čunjeva. Četvrti je bio mladi srpski as Robert Ernješi sa 636 čunjeva.

U finalu, koje je bilo kvalifikaciono za veliko finale „Vojvođanske velike nagrade“ Vilmoš Zavarko je još jednom pokazao zašto je najbolјi kuglaš sveta! Popravio je rekord kuglane „Funk arena“ na 711 čunjeva, po setovima 180, 177, 156, 198 (stari od 701 čunj je postavio u revijalnom meču Srbija – reprezentacija sveta „Zlatne zvezde“ u subotu). Poslednji set je odigrao fantastično 198 čunjeva: u 28. hicu je već bio bolјi do starog rekorda, imao je 702 čunja, potom je „očistio“ postavu i završio na 711! Imao je dve „devetke“ za redom (25. i 26. hitac) i malo je nedostajalo da pređe i kosmičku granicu od 200 čunjeva u setu!

- Nikada mi se u karijeri nije dogodilo da u dva dana dva puta pređem 700 čunjeva. Imao sam u slovačkoj ligi u dve utakmice u dva vikenda preko 700 „drva“ – pričao je Zavarko posle sjajnog meča.- Slabije sam odigrao u trećem setu na četvrtoj stazi, ona mi zadaje muke i na treninzima. Ostalo je bilo i više nego dobro.

Publika ga je nagradila frenetičnim aplauzom! U finale finala plasirali su se i Žombor Zapletan, Tamaš Kiš i Robert Ernješi.

Prva nagrada je bila 400 evra, druga 25, treća 175, četvrta 125, peta 75, šesta 50, sedma 30, osma 20 evra a podelјene su za plasman od devetog do 16. mesta vredne robne nagrade. Za prva četiri mesta plasman je određen posle velikog finala.

Domaćini su organizovali i tombolu sa lepim robnim nagradama i održana je u pauzi između finala i velikog finala. Direktor „Funk arene“ Miloš Milivojević je bio sjajan konferansije a srpski reprezentativac Arpad Antal je dodelio i tri nagrade za tri dame koje su igrale u kvalifikacijama: Jasmini Anđelković (Džambo invest) 605 čunjeva koja je ukupno bila 22, Sabini Šokac iz Pionira koja je oborila 587 čunjeva i Anici Radaković iz Srema (Ruma) takođe sa 575 čunjeva. U kvalifikacijama je bacalo 90 kuglaša i kuglašica, neki i po nekoliko puta. Organizaciju turnira pomogli su Funk, Sat trakt komunikacije, Usluga, Opština Bačka Topola…

Rezultati velikog finala: 1. Vilmoš Zavarko 699, 2. Tamaš Kiš 654, 3. Žombor Zapletan 639, 4. Robert Ernješi 636.

Rezultati finala: 1. Vilmoš Zavarko (Srbija, Sport Podbrezova – Slovačka) 711 – rekord kuglane, 2. Žomboe Zapletan 656, 3. Tamaš Kiš (obojica Mađarska, Segedin) 645, 3. Robert Ernješi (Srbija, Segedin) 641 – plasirale su u veliko finale, 5. Daniel Tepša (Srbija, Sport Podbrezova), 6. Igor Kovačić (Srbija, Beograd) 636, 7. Miloš Simijonović (Srbija, Beograd) 634, 8. Tibor Sel (Srbija, Segedin) 629, 9. Čongor Baranj (Srbija, Beograd) 629, 10. Branislav Bogdanović (Hrvatska, Zaprešić) 609, 11. Goran Ostojić (Srbija, Beograd) 609, 12. Radovan Vlajkov (Srbija, Beograd) 608, 13. Matko Buka (Hrvatskaa, Fojt Sebt Pelten, Austrija) 603, 14. Bojan Vlakevski (Makedonija, Vardar Skoplјe) 603, 15. Levante Kakuk (Mađarska, Segedin) 599 čunjeva itd. Igralo je 20 najbolјih iz kvalifikacija i četir kuglaša po pozivu organizatora.