spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Jovan Ćalić u Beogradu

Zlato i bronza za srpske slabovide kuglaše u Poljskoj

Kovačić i Vlajkov u Beogradu, Trošić u Metalcu, Antić u Zvezdi!

Jovan Ćalić u Beogradu

 

BEOGRAD, 1. jul (Info centar).- Jovan Ćalić, svetski kuglaški šampion iz 2002, kapiten srpske reprezentacije dvostrukog šampiona sveta, više od decenije i po igrač i kapiten Sporta iz Podbrezove sa kojim je osvojio Svetski kup 2010, dve Lige šampiona 2011. i 2012, kao i 15 titula prvaka Slovačke, potpisao je za srpskog prvaka Beograd!

U ekipu trenera Vojka Pavlovića došli su u seniorski vicešampion i juniorski šampion sveta Igor Kovačić (iz Crvene zvezde) i svetski juniorski vicešampion Radovan Vlajkov (iz zrenjaninskog Banata) i sada Beograd ima selekciju kadru da se u narednoj sezoni bori za titule i u međunarodnim kup takmičenjima!

Iz Beograda je u Sport iz Podbrezove otišao standardni reprezentativac, bronzani u sprintu sa seniorskog SP u Lesnom 2012. Daniel Tepša.

Crvena zvezda je dovela junorskog reprezentaivca Marka Antića (igraće na dvojnu registraciju i za Sloven iz Rume) i iskusnog Željka Miličevića koji je poslednjih nekoliko sezona kuglao u Hrvatskoj, a u redove crveno belih došao je iz zagrebačkog Medveščaka.

Partizan je jači za mladog Vladu Jevtića (došao iz kruševačkog Car Lazara) i iskusnog Petra Kneževića (došao iz beogradskog Soko Štarka).

Metalac iz Gornjeg Milanovca dobio je lepo pojačanje jer je iz Niš puta prešao Ivan Trošić, koji je ove godine osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u kombinaciji i pojedinačnu bronzu.

Superligaš Senta jača je za dva juniorska reprezentativca Alena Kujundžića koji je došao iz Crvene zvezde i Davida Lanščaka (došao iz somborskog Poleta). Kujunudžić ima juniorsko svetsko srebro a Lainščak bronzu ove godine sa SP u Brnu. Alen Kujundžić, koji je pobedio ove godine i na kadetskom Svetskom kupu, će na dvojnu registraciju igrati i za subotički Spartak 024.

Dva juniorska reprezentativca Norbert Ernješi (prešao iz Sente) i Milorad Vojnović (iz Poleta) došli su u Radnički (Novi Sad), a u ovaj klub je prešao i Bojan Vukić (iz novosadskog Džambo investa).

Sa velikm ambicijama u novu sezonu ušao je srpskoligaš somborski Polet „Agro Višković“ jer je doveo šampiona Srbije iz 2013. a ove godine vicešampiona Žolta Kiša (iz Jedinstva, Novi Bečej), Gorana Vekića (iz Niš puta), bronzanog sa ovogodišnjeg pojedinačnog Šampionata Srbije Gorana Bukvu (iz Car Lazara, Kruševac) kao i standardnog prvotimca Beograda Nikolu Popovića koji je lane malo igrao zbog povrede. U redove ovog kluba došli su i Mirko Bakić (iz kulskog Hajduka) i Slavko Sekulović (iz Jadrana iz Feketića).

U novobečejsko Jedinstvo stigao je juniorski reprezentativac Čaba Zavarko (iz Vojvodine, Bačko Gradište).

Apatin je jači za Damira Dojića i Gorana Stanića (prešli iz Poleta, Sombor) kao i Mileta Vuletića koji je došao iz Korduna iz Kljajićeva.

U Bečej je iz Vrbasa prešao Janoš Jagić.

Bratislav Kostić je iz Car Lazara otišao u Prvu petoletku u Trstenik, Milomir Jevtić i Branislav Đukanović prešli su iz beogradskog Soko Štarka u rakovički IMR. Igor Nikolić je iz novosadske Vojvodine došao u kraljevački Ibar, a Nikola Vukadinović iz beogradskog Pobednika u IMR. Iz niških Meraklija u superligaš Niš put prešli su Dragan Rašić i Edo Crnalić.

Juniorska i kadetska reprezentativka Sanela Milosav prešla je iz zrenjaninskog Kristala u redove šampiona subotičkog Pionira.

Beogradski Pobednik jači je za Jelenu Petrović (došla iz zrenjaninskog Banata) i Ivanu Ivanović (iz Srema, Ruma).

Juniorska reprezentativka Jovana Stantić došla je iz subotičkog Pionira u novosadski Radnički, a Sara Žurovski (iz Srema iz Rume) pojačala je SPC Vojvodinu.

Ljiljana Kandić je iz Putara Niš otišla u Čačak.

Somborski Polet napustio je juniorski reprezentativac, šampion sveta u tandemima 2011. Balaž Kovač i karijeru će nastaviti u mađarskom prvoligašu Segedinu.

Na dvojnu registraciju za beogradsku Tehnohemiju igraće mladi Petar Janković iz Partizana.

Ovo su prvi, još nezvanični rezultati, prelaznog roka KS Srbije završenog 30. juna u ponoć. Može, eventualno, da bude još prelazaka kuglaša i kuglašica koji su dokumentaciju poslali poštom.

Kuglanje

 

Zlato i bronza za srpske slabovide kuglaše u Poljskoj

 

BEOGRAD, 29. jun (Info centar).- Srpski slepi i slabovidi kuglaši osvojili su zlato i bronzu na Šampionatu Evrope u poljskom gradu Tomašov Mazovjecki.

Branislav Viktorović je postao evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji  dok je u singlu bio treći, a selekcija Srbije je u ukupnom plasmanu peta.

- Ozirom da od osmorice igrača, četvorica nikad nisu kuglala van Srbije, postigli smo izuzetne rezultate. Pojedinačno zlato Viktorovića je jedan od najvećih uspeha u istoriji. U pojednačno finale kvalifkovala su se trojica igrača što je takođe veliki uspeh– kaže selektor reprezentacije Milija Bjekić. - Dugujemo veliku zahvalnost treneru reprezentacije nekadašnjoj reprezentativki Jugoslavije u kuglanju Ljiljani Draganović koja je sjajno vodila ekipu i ima velikih zasluga za ove uspehe. Gostoprimstvo i organizacija 15. Šaminata Evrope bila je na izuzetnom nivou. U kontaktima sa predstavnicima međunarodne federacije IBSA obavestili smo se o mogućnostima da se kandidujemo za domaćina jednog od narednih Šampionata Evrope. Učestvovalo je preko 70 kuglaša i kuglašica iz sedam zemalja.

U reprezentaciji u kategoriji B 1 igrali su Slobodan Kazarević i Džavid Krujezi, u kategoriji B 2  Branislav Viktorović i Goran Krstić  i u kategoriji B 3 Damir Petrušanec i Vlado Milović. Rezerve su bile Miloš Pavić (B 3) i Milija Bjekić (B 3).

U kategoriji B 3 Damir Peterušanec je bio peti sa 1.406 čunjeva (701 čunj u finalu, kvalifikacije 705), dok je a Vlado Milović završio posle kvalfikacija na  13 mestu.

Uz zlato Branislava Viktorovića 1.406 čunjeva (696 čunjeva u finalu, kvalifikacije 710), Goran Krstić je osvojio osmo mesto u sa 1.331 čunj (644 u finalu, u kvalfikacijama 687).

 U B 1 kategoriji,  Džavid Krujezi je bio 15, a Slobodan Kazarević 17.

Kuglanje

 

Kovačić i Vlajkov u Beogradu, Trošić u Metalcu, Antić u Zvezdi!

 

BEOGRAD, 27. jun.- Igor Kovačić, svetski seniorski vicešampion u kombinaciji, svetski seniorski rekorder u sprintu, juniorski šampion sveta u kombinaciji, član omladinske selekcije Srbije koja je osvojila svetsko zlato sa svetskim rekordom i vicešampion sveta za juniore u sprintu, vlasnik svetske bronze za seniore u sprintu  i juniorske bronze u tandemima sa Robertom Ernješijem, ove godine naš najtrofejniji kuglaš, prešao je iz Crvene zvezde u redove šampiona Beograda. Pristupnicu je potpisao u prisustvu predsednika Beograda Bore Timotića.

Beograd je dobio još jedno veliko pojačanje, juniorskog vicešampiona sveta u kombinaciji Radovana Vlajkova koji je došao iz zrenjaninskog Banata.

Zlatni u kombinaciji i bronzani ove godine na pojedinačnom seniorskom Šampionatu Srbije Ivan Trošić prešao je iz Niš puta u Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Na dvojnu registraciju za Crvenu zvezdu registrovan je juniorski reprezentativac, član šampionske selekcije Srbije na Prvenstvu sveta u Brnu Marko Antić iz Slovena iz Rume.

Nikola Vukadinović prešao je iz  beogradskog Pobednika u IMR iz Rakovice.

Pojačala se ženska selekcija beogradskog Pobednika. Došla je iz zrenjaninskog Banata Jelena Petrović bronzana sa juniorskog SP u Rijeci 2010.  i Ivana Ivanović iz Srema (Ruma).

Na dvojnu registraciju u beogradskom srpskoligašu Tehnohemiji igraće Petar Janković iz Partizana.

Ovo su prelasci za regsitracini centar Beograd.