spacer
slika15.jpgslika12.jpgslika10.jpgslika08.jpgslika01.jpgslika09.jpgslika05.jpgslika14.jpgslika07.jpgslika06.jpgslika04.jpgslika02.jpgslika11.jpgslika03.jpgslika13.jpg
AKCIJA

IZ PERA BRANIMIRA VASIĆA

Određene grupe za Šampionat sveta 2015. u Nemačkoj

   

Određene grupe za Šampionat sveta 2015. u Nemačkoj

 

BRNO, 15. maj (Info centar).- Kuglašice Srbije igraće u“D“ grupi na ekipnom seniorskom Šampionatu sveta u Špajhersdorfu od 12. do 23. maja 2015. sa Češkom (bronza sa prošlog SP), Slovačkom i Estonijom, dok će kuglaši koji su na prošlom Prvenstvu sveta 2013. u Zalaegersegu osvojili bronzu, igrati u „C“ grupi sa Slovenijom, Nemačkom i kvalifikantom odlučeno je žrebom na Konferenciji Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC u toku omladinskog Šampionata sveta u Brnu!

U „A“ grupi kod kuglaša su Rumunija (vicešamion sveta), Poljska, Francuska i kvalfikant, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Hrvatska, Slovačka i Italija, i u „D“ grupi Makedonija (vicešampion sveta), Austrija, Češka i klifikant.

Kvalifikacije za popunu tri mesta igraće BiH, Estonija, Crna Gora i Danska.

U „A“ grupi za kuglašice su Rumunija (vicešampion sveta), Austrija, Italija i Danska, u „B“ grupi Mađarska (šampion sveta), Nemačka, Poljska i kvalifikant, u „C“ grupi su Hrvatska (bronza sa SP 2013), Slovenija, BiH i kvalifikant. U kvalifikacijama za dva mesta boriće se Crna Gora, Makedonija, Švedska i Francuska.

Po završetku takmičenja po grupama, dve najbolje ekipe igraće unakrsno četvrtfinale : prvi iz „A“ sa drugim iz „C“, drugi iz „A“ sa prvim iz „C“, odnosno prvi iz „B“ sa drugim iz „D“ grupe kao i drugi iz „B“ sa prvim iz „D“.

- Mislim da možemo da budemo zadovoljni, iako su nam kuglaši ponovo u grupi sa Nemačkom, koju smo pobedili pre dve godine – komentar je Uroša Dragojlovića predsednika KSS koji je bio delegat na konferenciji.- Kasnije, međutim, imaju lakši put ka finalu. Naše kuglaške dame imaće lakši posao u grupi, ali zato teži u četvrtfinalu.

Hrvatskom kuglaškom savezu ostavljen je rok do 1. avgusta da potvrdi da li će organizovati Svetski kup za kadete, pojedinačno i ekipno omladinsko Prvenstvo sveta i pojedinačni seniorski Šampionat sveta 2016. u nekom drugom gradu jer je Varaždin otkazao.

Bačka Topola je dobila organizaciju Svetskog kupa 2015. i Evropskog kupa 2016. Evo i pregleda organizatora međunarodnih kupova u naredne dve godine – 2015: Evropski kup u Štraubingu (Nemačka), Kup NBC federacija u Ricingu (Austrija), finale Lige šampiona u Štraubingu.

2016 - Svetski kup: Bolacno (Italija), Kup NBC federacije: Štraubing, finale Lige šampiona: Bamberg (Nemačka) - na novoj kuglani.

Delegacija Varaždina je predstavili Evroski kup čiji će biti domaćin u oktobru i gde igraju nacionalni vicešampioni.

Predsednik Međunarone kuglaške federacije FIK NBC Zigfird Švajkard izložen je kritici Austrijskog kuglaškog saveze i na konefrenciji je ponudio da se glasa o poverenju. Dobio je podršku velike većine delegata da nastavi mandat.